Review: English Electric 8Switch getest door lezers

Redactie Hifi.nl | 11 december 2020 | English Electric

De Britse kabelfabrikant The Chord Company heeft in het voorjaar een nieuw submerk gelanceerd: English Electric. Het eerste product is een audiofiele switch van 499 euro die het beste uit geluidsapparatuur met een netwerkaansluiting moet halen. Dat hebben we direct zelf getest, maar we zochten ook een drietal lezers die met de 8Switch aan de slag wilde. Vandaag delen we de bevindingen van ons testpanel!

English Electric 8Switch

De English Electric is een 8-poort Gigabit Streaming Switch waarbij extra zorg is uitgegaan naar kritieke punten. Intern is aandacht besteed aan laag- en hoogfrequente noise isolatie en de interne klok. De 8Switch maakt gebruik van een op maat gemaakte TCXO (Temperature Compensation Crystal Oscillator) met een nauwkeurigheid van 0,1ppm. Dat is een veel betere waarde dan reguliere kristallen, wat volgens de fabrikant zorgt voor een stabielere datatransmissie en een afname van jitter. Een EMI absorber zorgt ervoor dat elektromagnetische interferentie verder wordt gereduceerd. De betere prestaties, aanpak van (elektro)mechanische invloeden en de verlaging van jitter (90% minder!) zorgen voor een stap vooruit in geluidskwaliteit in vergelijk met normale switches.

English Electric 8Switch: behuizing en voeding

De behuizing van de 8Switch heeft uiteraard ook meer aandacht gekregen dan de behuizing van een normale switch. De kast is gemaakt van aluminium en zorgt voor een goede afscherming van mechanische en elektrische beĂŻnvloeding. De voeten zorgen ervoor dat er een mechanische ontkoppeling is met de ondergrond.

De medical-grade voeding is ontworpen om elektrische noise te reduceren en voorkomt dat onregelmatigheden in het stroomnet de switch kunnen beĂŻnvloeden. De 8Switch wordt standaard geleverd met een hoogwaardige The Chord Company C-Stream 0,75M netwerkkabel ter waarde van 50 euro voor optimale prestaties.

English Electric 8Switch: Touch & Try Thuistest

Enfin, genoeg over de specificaties en de achtergronden. Tijd om te ontdekken hoe de 8Switch jullie bevallen is! Op de volgende pagina's vind je de lezersreviews van Jan van der Meij, Mart en Anita van der Vlugt, en Niek Wilkens, die in de afgelopen periode uitgebreid de tijd kregen om met de accessoire kennis te maken.

MERK

EDITORS' CHOICE