NIEUWSApple

Apple AirPods Max: de eerste over-ear hoofdtelefoon van Apple

Het Amerikaanse Apple heeft zijn eerste over-ear hoofdtelefoon vandaag gelanceerd. De nieuwe AirPods Max is natuurlijk ook meteen draadloos en hij is leverbaar in vijf hippe kleuren. De accu zou voor twintig uur muziekplezier moeten zorgen. Nee, erg goedkoop is hij niet, maar Apple belooft een goede klank en degelijke constructie. 

Apple AirPods Max: draadloze over-ear hoofdtelefoon met ANC

Er gingen al een tijdje geruchten rond over de nieuwe over-ear hoofdtelefoon van Apple, maar nu is hij er dan. Zijn naam is AirPods Max en hij is draadloos en voorzien van Active Noise Cancelling.

Apple heeft zijn eigen dynamische driver van 40 millimeter ontworpen voor de AirPods Max, die naar eigen zeggen zorgt voor “rijke, diepe bassen, nauwkeurige middentonen en een heldere, zuivere hoogfrequente extensie”. Apple beweert dat hun neodymium-ringmagneetmotor een totale harmonische vervorming van minder dan één procent behoudt over het frequentiebereik, zelfs bij maximaal volume. De H1-chip in elk van de oorschelpen heeft zogenoemd tien audiokernen die negen miljard bewerkingen per seconde kunnen uitvoeren. Het is de rekenkracht van de chips die het mogelijk maakt om allerlei geavanceerde bewerkingen van het geluid uit te voeren.

Adaptive EQ werkt om het geluid aan te passen aan de pasvorm en afdichting van de oorkussens door het geluidssignaal in realtime te meten (en aan te passen). De ruimtelijke audio is bedoeld om een meeslepende soundstage te leveren voor inhoud opgenomen in 5.1, 7.1 en Dolby Atmos surround sound door de gyroscoop en versnellingsmeter van de hoofdtelefoon te gebruiken om de beweging van het hoofd van een gebruiker te volgen en het audioveld dienovereenkomstig opnieuw toe te wijzen. De aanwezigheid van een gyroscoop en een versnellingsmeter onderscheiden de AirPods Max van hoofdtelefoons van andere merken.

De AirPods Max is voorzien van in totaal negen microfoons. Ruisonderdrukking is mogelijk dankzij vier microfoons in elke oorschelp. Daarvan zijn er drie naar buiten gericht om omgevingsgeluid te detecteren en één bevindt zich aan de binnenkant om het geluid dat het oor van de luisteraar bereikt te volgen. In de transparantiemodus kunnen gebruikers tegelijkertijd naar muziek luisteren terwijl ze de omgeving om hen heen horen.

Meer alledaagse functies die tegenwoordig in premium koptelefoons worden aangetroffen, zijn ook aanwezig in de AirPods Max. De oorschelpen spelen en pauzeren bijvoorbeeld automatisch audio wanneer ze detecteren dat ze respectievelijk op het hoofsd van de luisteraar worden gezet, of er juist af worden gehaald.

Muzieksignaal komt binnen via bluetooth 5.0. De AirPods Max werkt prima samen met moderne spullen van Apple. Ook oudere apparaten van Apple en niet-Apple apparaten zouden moeten samenwerken met de AirPods Max, maar dan worden niet alle functies ondersteund. Een oplaadkabel en transportetui worden meegeleverd.

Apple AirPods Max: prijs en leveringsinformatie

De AirPods Max is verkrijgbaar in vijf kleuren, t.w. spacegrijs, zilver, hemelsblauw, groen en roze. Bestellingen worden uitgeleverd vanaf 15 december 2020. De adviesprijs is 629 euro.


EDITORS' CHOICE