NIEUWSApple

Design Apple Airpods Studio headphone gelekt

Dat Apple een redelijke dikke vinger in de audiopap heeft, dat wisten we al jaren – van de iPod tot het kopen van muziek op iTunes en natuurlijk ook Apple Music. Dat het merk tevens een plekje heeft verdiend in de weergave, werd weer duidelijk bij de Apple Airpods Pro-review.

In de laatste beta versie IOS 14.3 werd nu door 9TO5Mac een bijzondere illustratie gevonden: het icoon van een headphone. Deze werd gevonden in de interne system files van Apple. Het laat een icoon zien van de verwachte Apple Studio headphones. Hier wordt al langere tijd over gesproken. De Apple Studio headphones werden eigenlijk ergens dit jaar al verwacht, maar dat heeft vermoedelijk vertraging opgelopen door de huidige pandemie.

Het icoon heeft veel overeenkomsten met de “gelekte” foto die in september op het web verscheen.

De stap naar headphones zou voor Apple op zich erg logisch zijn. Met de techniek die al in de AirPods Pro te vinden is, zou een headphone beter aansluiten bij de fanatieke muziekliefhebbers met een Apple Eco systeem. Volgens bronnen zou de headset uitgerust worden met sensoren, zodat de muziek pauzeert als de headphone wordt afgezet. We verwachten dat er bovendien meer innovatie en features in te vinden zullen zijn. Het pauzeren van muziek zodra de koptelefoon wordt afgenomen is tenslotte al een techniek die je bij onder meer de hoofdtelefoons van Bowers & Wilkins geïntegreerd vindt. Wordt vervolgd!


EDITORS' CHOICE