NIEUWSCabasse

Cabasse lanceert bolvormige Pearl Sub

De Franse luidsprekerfabrikant Cabasse heeft een nieuwe actieve subwoofer aangekondigd genaamd Pearl Sub. De nieuwe Pearl Sub heeft de vorm van een bol. Cabasse heeft de constructie zo gemaakt dat de Pearl Sub boven de vloer lijkt te zweven. Aan boord bevinden zich versterkers voor de Pearl Sub maar ook voor twee passieve luidsprekers. De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering.

Cabasse The Pearl Sub

De Pearl Sub van het in 1950 opgerichte Franse Cabasse is in wezen een actieve subwoofer voor een 2.1-configuratie met DSP en de mogelijkheid van kameroptimalisatie. Opvallend is de bolvormige behuizing die boven de vloer lijkt te zweven. De bolle vorm past natuurlijk helemaal bij de andere bolvormige luidsprekers van Cabasse, maar de Pearl Sub zou bij uitstek ontworpen zijn ter ondersteuning van de luidsprekermodellen iO3, Riga 2 en Baltic 5 van het bedrijf.

De Pearl Sub heeft een driver met een diameter van 25 centimeter aan boord gemaakt van koolstofvezel. Een lineaire uitslag van dertig millimeter en 1.000 Watt versterkervermogen (RMS) zorgen voor een diepe bas. Maar de Pearl Sub heeft ook versterkers voor het linkerkanaal en rechterkanaal aan boord van elk 300 Watt. Het hele systeem is gekalibreerd met behulp van Cabasse's DEAP- en CRCS-technologieën, waardoor het signaal wordt geoptimaliseerd voor de twee aangesloten passieve luidsprekers en kamercorrectie wordt geboden om de weergave van lage tonen af te stemmen op de luisterruimte.

Cabasse The Pearl Sub: compleet systeem

De Cabasse Pearl Sub is dus meer dan een alleen een actieve subwoofer. Het is een compleet systeem en met de ingebouwde streaming functies kan de gebruiker verbinding maken met streamingdiensten zoals Qobuz, Deezer, Spotify, Tidal, enz. De Pearl Sub heeft een optische ingang, een analoge cinch-ingang, een RJ45 LAN-aansluiting, USB-connectoren, wifi en bluetooth-connectiviteit om het gebruik van externe bronnen zoals ook een draaitafel te vergemakkelijken, of om toegang te krijgen tot muziek die is opgeslagen op een netwerk of telefoon. De Pearl Sub integreert naar eigen zeggen perfect in het Cabasse Stream Control multiroom-systeem en maakt het mogelijk alle soorten audiobestanden van MP3 tot ultra-high-definition FLAC-bestanden af te spelen, ongeacht of ze nu op harde schijven zijn opgeslagen, gestreamd vanaf internetradio of via online muziekdiensten. De hoogwaardige DAC kan muzieksignaal tot 32-bit /768 kHz  decoderen.

Naast de Stream Control-app wordt de Pearl Sub geleverd met een ergonomisch ontworpen bluetooth-afstandsbediening, waarmee de gebruiker eenvoudig en intuïtief de subwoofer kan bedienen om bijvoorbeeld het volume aan te passen, de ingang te selecteren, muziek af te spelen en te pauzeren en een radiostation te selecteren. Het hele systeem kan ook worden bediend met Google Voice Assistant.

De behuizing van de Pearl Sub is bespoten met vier lagen matte verf. Hij is versierd met een zilveren sierring en een magnetisch rooster met het Cabasse-logo. De Pearl Sub staat op een gevouwen verchroomde stalen voet die hem schijnbaar in de lucht hangt.

De Pearl Sub bestrijkt volgens Cabasse een frequentiegebied van 14 Hz tot 180 Hz. De afmetingen zijn 338 x 320 x 368 millimeter en het gewicht is twintig kilogram.

Cabasse The Pearl Sub: bijpassende passieve luidsprekers

De drie volgens de fabrikant meest bijpassende luidsprekers hebben ook verbeteringen en upgrades ondergaan. De Baltic 5 is de enige drieweg coaxiale satellietluidspreker die verkrijgbaar is. Deze versie van de vijfde generatie is uitgerust met een triaxiale TCA-luidspreker uit het vlaggenschip van Cabasse, La Sphère.

De Riga 2 is een compacte satellietluidspreker uitgerust met een coaxiale driver van 17 centimeter die volledig zal voldoen aan de eisen van zowel muziek- als filmliefhebbers, en luisteraars zal verrassen met zijn discretie en elegantie.

iO3 is de nieuwste versie van de bestseller van het merk. Deze zeer compacte en krachtige lifestyle-luidspreker profiteert van een nieuw ontwerp en een nieuw montagesysteem voor montage aan de muur, op de voet of op een standaard.

Elk van de satellietluidsprekermodellen is verkrijgbaar in vier verschillende afwerkingen: matzwarte standaard met een matzwarte voet, houten standaard met een matzwarte voet, mat zwarte standaard met een mat witte voet en een houten standaard met een mat witte voet.

Cabasse Pearl Sub: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Pearl Sub van Cabasse komt in de loop van deze maand op de markt. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt. Naar verluidt zal er ook een kortingsregeling zijn voor wie meteen twee satellietluidsprekers van Cabasse aanschaft.


EDITORS' CHOICE