NIEUWST+A

T+A Pulsar R 21: compacte tweeweg monitorluidspreker

Sinan Kökbugur | 02 december 2020 | Fotografie Fabrikant | T+A

Het in de Duitse plaats Herford gevestigde audiobedrijf Theorie und Anwendung (T+A) heeft de Pulsar R 21 gelanceerd. De Pulsar R 21 is een compacte tweeweg monitorluidspreker die volgens de fabrikant groter klinkt dan het uiterlijk doet vermoeden. Het succes van de vloerstaande Pulsar ST 21 komt zo beschikbaar in een kleiner formaat, aldus T+A. De koper kan kiezen uit een zwarte en witte uitvoering.

T+A Pulsar R 21: tweeweg basreflex monitorluidspreker

De Pulsar-productlijn van het Duitse T+A bestaat uit twee leden. De Pulsar ST 21 is een drieweg vloerstaander en de Pulsar R 21 is een tweeweg monitorluidspreker. Beide modellen zijn de doorontwikkeling van voorgangers ST 20 en R 20 die circa vijf jaar geleden op de markt zijn gekomen.

De middentoner/woofer in de R 21 is oorspronkelijk ontworpen voor de ST 21, maar is aangepast voor gebruik in een kleine tweeweg luidspreker. De diameter is 152 millimeter. Deze middentoner/woofer wordt gecombineerd met een tweeter die een diameter heeft van 25 millimeter. De tweeter heeft volgens de fabrikant een lage natuurlijke resonantie. De cross-over vindt plaats op 2 kHz. T+A specificeert een frequentierespons van 40 Hz tot 30 kHz en een gevoeligheid van 85 dB. De impedantie is vier Ohm.

Het gladde ontwerp van de voorkant en de rest van de behuizing is bedoeld om hinderlijke randreflecties effectief te verminderen. De T+A Pulsar R 21 is ook visueel een blikvanger. Er zijn geen schroeven zichtbaar. Het ontwerp is rechthoekig met onderscheidende afschuiningen aan de voorkant. De afmetingen zijn 30 x 19 x 30 centimeter (H x B x D, inclusief aansluitingen). Het gewicht is zeven kilogram.

T+A Pulsar R 21: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe T+A Pulsar R 21 is nu verkrijgbaar in een zwarte en witte uitvoering voor een prijs van 1.400 euro per paar. 

MERK

EDITORS' CHOICE