NIEUWST+A

T+A’s nieuwe trots: Pulsar 20 luidsprekers

Redactie HiFi.nl | 26 maart 2016 | T+A

Het Duitse merk T+A heeft twee nieuwe luidsprekers op de markt gebracht. Met een modern design, een finish in hoogglans zwart of wit en natuurlijk goede akoestische eigenschappen is de Pulsar 20 een erg interessante serie.

ST 20 vloerstaander
€2.900 per paar
 

De ST 20 is een compacte, slanke vloerstaande luidspreker en, als we de Duitse ingenieurs mogen geloven, een perfect design. Een gewaagde uitspraak, maar wel één waar ze volledig achter staan en die ze ook niet zomaar doen. De ST 20 is namelijk geen aanpassing van een ander design, maar volledig nieuw ontworpen zodat het maximale uit de luidspreker gehaald kon worden. Het doel was om ondanks de beperkte afmetingen (92x19x32cm) van de kast een zo strak en diep mogelijke bas en een open en dynamisch midrange geluid zonder kleuring te realiseren.

De speaker is uitgerust met twee 150mm long-throw woofers, een 120mm midrange driver en een 25mm tweeter, allemaal vervaardigd uit aluminium. Dit maakt ze licht en tegelijkertijd stijf. De magneten erachter zijn extreem krachtig, wat ervoor zorgt dat de drivers dynamisch en snel zijn. De bas en midrange gebieden zijn apart geaard, wat de ST 20 ook nog erg geschikt maakt voor bi-wiring.


R 20 boekenplank speaker
€1.400 per paar

Nog een stuk kleiner (30x19x30cm), maar niet minder veelbelovend, is de R 20 boekenplank speaker. In deze modern afgewerkte luidspreker vind je dezelfde 150mm driver die in de ST 20 wordt gebruikt, wederom gecombineerd met een 25mm tweeter. Doordat er voor de midrange eigenlijk een woofer gebruikt wordt kun je bij de R 20 rekenen op een behoorlijk lage bas en een natuurgetrouw geluid.

Wat het ontwerp bijzonder maakt is dat je bij de R 20 geen enkele schroef of naad zult vinden die de weergave van het geluid kan beïnvloeden. Zelfs de aluminium ringen zijn zo gegoten dat ze naadloos in het design passen. Het resultaat is volgens T+A een ongelooflijke nauwkeurige speaker die je muziek heel ruimtelijk weergeeft, zonder precisie te verliezen. 

MERK

EDITORS' CHOICE