Pro-Ject Phono Box RS2: instelbare gebalanceerde phono-versterker

Het Oostenrijkese audiobedrijf Pro-Ject Audio Systems heeft een nieuwe phono-versterker uitgebracht genaamd Phono Box RS2. De nieuwe Phono Box RS2 is een relatief klein apparaat, zoals alle componenten van Pro-Ject, maar is volledig symmetrisch opgebouwd met gebruik van uitsluitend discrete onderdelen. Pro-Ject heeft aparte circuits gebouwd voor RIAA- en DECCA-egalisatie. De gebruiker heeft een groot regelbereik om de Phono Box RS2 aan het aangesloten element aan te kunnen passen.

Pro-Ject Phono Box RS2

De Phono Box RS2 wordt door de in 1991 opgerichte fabrikant Pro-Ject Audio Systems aangeprezen als de ultieme phono-voorversterker van de hoogste klasse. Hij is volledig gebalanceerd gebouwd van input tot output. De schakelingen voor de egalisatie van de RIAA-curve en de DECCA-curve zijn los van elkaar gebouwd en deze schakelingen zijn volledig passief uitgevoerd. De gebruikte elektronica is volledig discreet en er zijn dus geen op-amps in het circuit geplaatst. Volgens Pro-Ject biedt dit significante klankmatige voordelen in vergelijking met het gebruik van geïntegreerde schakelingen (op-amps).

De Phono Box SR2 heeft een groot regelbereik. De gebruiker kan tijdens het spelen de versterkingsfactor en de impedantie aanpassen en hoort meteen het resultaat. De gebruiker kan indien nodig ook de kanalen gelijktrekken. Cartridges hebben immers van nature last van kleine onevenwichtigheden tussen het linker- en rechterkanaal. Om dit te corrigeren introduceert de Phono Box RS2 een nieuwe functie die absoluut zeldzaam is in deze prijscategorie. Met een draaiknop (potentiometer) kan de gebruiker het exacte midden van het geluidsbeeld in een bereik van 2 dB naar links of rechts aanpassen.

De behuizing is gemaakt van staal en afgedekt met geschroefde aluminium panelen. Deze constructie zorgt voor de nodige mechanische stijfheid en elektrische en magnetische afscherming. De voeding bevindt zich in een aparte behuizing. Pro-Ject geeft op zijn website aan te werken aan een veel betere voeding die ook geschikt zal zijn voor de draaitafels van Pro-Ject. Wanneer deze voeding op de markt komt is nog niet bekend.

Pro-Ject Phono Box RS2: prijs en leveringsinformatie

Pro-Ject geeft voor de Phono Bax RS2 een adviesprijs van net geen 1.500 euro. De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige en zwarte uitvoering. Pro-Ject is niet duidelijk over de eerste leveringsdatum, maar we verwachten dat de Phono Box RS2 binnenkort in de winkel ligt.

MERK

EDITORS' CHOICE