NIEUWSNubert

De Nubert nuPro AS-3500 is een zware soundbar

Het nieuwe nuPro AS-3500 TV-geluidsysteem van de Duitse luidsprekerbouwer Nubert zorgt niet alleen voor indrukwekkend geluid bij tv-programma's, films en games, maar dankzij de taalfocus ook voor bijzonder gemakkelijk te volgen dialogen. De AS-3500 is zwaar uitgevoerd. De tv kan ongeacht het formaat er bovenop worden gezet. De levering gaat in februari 2021 beginnen, maar wie nog in 2020 bestelt krijgt korting. 

Nubert nuPro AS-3500: drieweg soundbar met zes drivers

De nieuwe nuPro AS-3500 van de in Duistland gevestgde luidsprekefabrikant Nubert is ontworpen als een eendelig luidsprekersysteem voor thuisbioscopen dat de geluidskwaliteit drastisch verbetert, hetgeen vaak wel nodig is met de huidige platte televisies. Dankzij zijn ingenieuze drieweg technologie, zijn krachtige drivers en zijn digitale versterkertechnologie klinkt de nuPro AS-3500 zelfs zo goed dat hij als compact stereosysteem zelfs veeleisende muziekliefhebbers in de smaak zal vallen, aldus de fabrikant. De nuPro AS-3500 is wat kleiner dan de nuPro XS-7500 die eerder is uitgebracht.

De soundbar voelt zich het prettigst direct onder de televisie. Met het platte design, de afgeronde randen van de behuizing, de hoogwaardige lak in zwart of wit en de afneembare stoffen bekleding past hij harmonieus in de woonomgeving. De statusweergave in de vorm van meerkleurige ledjes, die informatie geeft over het volumeniveau of de geselecteerde ingang, is ook duidelijk afleesbaar als het afneembare rooster is geplaatst.

Aan boord bevinden zich zes drivers, drie per kanaal waarmee volgens de fabrikant een frequentiebereik van 36 tot 22 kHz wordt bestreken, met een overigens voorbeeldige, neutrale en gedetailleerde weergave. De twee lange slag woofers zijn aan de onderkant van het apparaat ingebouwd. De AS-3500 staat op verstelbare spikes. De baspoorten bevinden zich aan de achterkant. Digitale versterkers met een totaalvermogen van 240 Watt zorgen voor de aandrijving.

De nuPro AS-3500 kan worden aangesloten via de HDMI-ingang aan de achterzijde. Dankzij eARC- en CEC-ondersteuning ontvangt de soundbar naast geluid ook stuursignalen van de televisie, zodat de meest voorkomende handelingen direct via de afstandsbediening kunnen worden uitgevoerd. Als eerste soundbar van Nubert kan de nuPro AS-3500 native gecodeerde surround sound-tracks in de formaten Dolby Digital (AC3) of DTS Digital Surround verwerken en ze optimaal voorbereiden op stereo-uitvoer. Naast de eerder genoemde toonregeling beschikt het apparaat ook over twee akoestische programma's voor verschillende doeleinden. Volgens Nubert biedt de nuPro AS-3500 een breder geluidspodium dan de behuizing doet vermoeden.

Nieuw is de taalfocus “Voice +”, die de stemweergave in nieuwsprogramma's, documentaires, maar ook bioscoop- en televisiefilms op lage niveaus intensiveert en zo een terugkomende vraag van klanten beantwoordt. Naast de HDMI-ingang zijn er een analoge en twee digitale aansluitingen voor extra spelers zoals hifi- en AV-apparaten of gameconsoles. Smartphones, tablets en laptops maken eenvoudig draadloos contact via Bluetooth. Ondersteuning voor aptX HD, AAC en aptX Low Latency garanderen vertragingsvrije signaaloverdracht en hoge geluidskwaliteit.

Nubert nuPro AS-3500: technische gegevens 

 • Constructie: actief drieweg basreflexsysteem
 • Drivers: 2 x tweeter met 25 mm zijden stoffen koepel, 2 x 119 mm middentoner met polypropyleen conus, 2 x 169 mm woofer met polypropyleen conus
 • Frequentiebereik (± 3 dB): 36 – 22.000 Hz
 • Bescherming: soft-clipping functie
 • Nominaal vermogen: 4 x 60 Watt
 • Muziekvermogen: 4 x 85 Watt
 • Stroomverbruik in stand-by: ongeveer 0,5 Watt
 • Aansluitingen: HDMI met eARC, stereo cinch-ingang, coax S/PDIF, Toslink, Sub-Out, bluetooth-ontvanger met aptX-HD, lage latentie en AAC-ondersteuning (bluetooth 5)
 • Decodering: Dolby Digital (AC3) en DTS Digital Surround, PCM
 • Afmetingen (H x B x D): 16 x 90 x 34 centimeter (met voetjes en frontrooster meegerekend)
 • Uitvoeringen: zwart of wit gelakt
 • Gewicht: 20,3 kilogram

Nubert nuPro AS-3500: prijs en leveringsinformatie

Nubert verkoopt al zijn producten via zijn website. De nuPro AS-3500 zal naar verwachting vanaf februari 2021 leverbaar zijn in de kleuren zwart en wit voor een prijs van 965 euro. Wie echter de nuPro AS-3500 vóór 31 december 2020 bestelt, betaalt een gereduceerde prijs van 895 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Nubert.


EDITORS' CHOICE