NIEUWSNubert

Nubert nuPro XS-7500: forse soundbar met HDMI en bluetooth

Het Duitse audiobedrijf Nubert heeft de XS-7500 op de afgelopen High End audiobeurs in München aan het publiek laten zien. De XS-7500 is een forse actieve soundbar die voorzien is van acht drivers. Het verschil met veel andere soundbars is het forse formaat en het grote draagvermogen. Dankzij de HDMI ARC-module kan het volume van de tv worden geregeld met de afstandsbediening van de tv. Oh, en bluetooth-connectiviteit is ook aanwezig. Aan het einde van de zomer van 2019 zou de XS-7500 op de markt moeten komen.

Nubert nuPro XS-7500: soundbar met veel aansluitingen en een hoog draagvermogen

Met de Nubert nuPro AS-250 en AS-450 hebben de ingenieurs van Nubert al twee soundbars in hun portfolio opgenomen. Met de Nubert nuPro XS-7500, presenteerde Nubert de volgende generatie op de High End 2019 in München: groter, sterker en nog beter. De XS-7500 heeft veel van een vloerstaander die op zijn zijkant is gelegd. Voor een soundbar heeft de XS-7500 een zeer fors uitgevallen kast.

De ingenieurs hebben de Nubert nuPro XS-7500 net zoals zijn voorgangers vooral als een thuisbioscoopsysteem ontworpen. De nuPro XS-7500 voelt zich het meest comfortabel direct onder het tv-toestel. Dankzij het platte ontwerp en het hoge draagvermogen van meer dan 100 kilogram kan de XS-7500 als voetstuk dienen. Wie nog een beeldbuistelevisie zou bezitten, kan deze op de XS-7500 zetten.

De nieuwe XS-7500 is ruimschoots voorzien van aansluitingen: analoge cinch, cinch digitaal en optisch digitaal, usb, analoge sub-out en HDMI. Daarnaast is er ook nog bluetooth-connectiviteit.

De technologie van de XS-7500 is afkomstig van de actieve luidsprekerproductlijn nuPro X. Aan boord van de XS-7500 bevindt zich een zeskanaals digitale versterker met iets minder dan 600 Watt continu en meer dan 800 Watt aan muziekvermogen. Geluidssignalen worden volledig digitaal verwerkt. De geïntegreerde signaalprocessor (DSP) garandeert niet alleen een optimale afspeelkwaliteit, maar maakt ook uitgebreide geluidsinstellingen mogelijk. Met behulp van een bas- en mid- / treble-regeling kan de geluidsweergave worden aangepast aan luistervoorkeuren of de akoestische vereisten van de kamer.

Daar bovenop biedt de XS-7500 een circuit om te voldoen aan de eisen van zowel liefhebbers van meerkanaals als tweekanaals geluid, waardoor het tweekanaals geluid meer diepte krijgt en het meerkanaals geluid meer ruimtelijkheid. Puristen kunnen dus nog steeds muziek horen in het klassieke stereopanorama, dat vooral breed zou moeten zijn vanwege de brede voorkant van het apparaat, aldus Nubert.

Nubert nuPro XS-7500: bediening en HDMI ARC

Dankzij de HDMI ARC-module kan het volume van de soundbar worden geregeld met de afstandsbediening van de tv. Meer complexe functies kunnen worden bereikt via de bedieningsknoppen direct op het apparaat of met de geleverde afstandbediening. Om snel te kunnen schakelen tussen verschillende instellingen (bijvoorbeeld voor het afspelen van muziek en voor films), kunnen maximaal drie geluidsprofielen worden opgeslagen en opgeroepen.

Bediening kan ook worden gedaan met een gratis app genaamd nuRemote voor Android of iOS, die ook de vijfbands equalizer bevat.

Nubert nuPro XS-7500: kast en drivers

Om de resonantie te verminderen en een schoon geluidsbeeld te bevorderen, is de behuizing van de XS-7500 gemaakt van isolerend MDF. Het drivers aan de voorkant kunnen worden verborgen met de meegeleverde zwarte stoffen kap, terwijl het grote OLED-display leesbaar blijft.

De XS-7500 voorzien van in totaal acht drivers. Ieder kanaal heeft een tweeter van 25 millimeter, een tweetal middentoners van 120 millimeter en een woofer van 204 millimeter. De woofers bevinden zich aan de onderzijde. Het frequentiebereik loopt hiermee van 25 Hz tot 22 kHz.

De afmetingen van de kast zijn 16,6 x 120 x 40 centimeter (H x B x D). Het gewicht is nog niet bekend gemaakt.

Nubert nuPro XS-7500: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting kan de Nubert nuPro XS-7500 vanaf het einde van de zomer van 2019 worden besteld voor een prijs van 1.470 euro. Wie meer wil weten kan de website van Nubert bezoeken.

EDITORS' CHOICE