NIEUWSCanor Audio

B-Audio brengt producten van Canor naar Nederland

Het in Slowakije gevestigde audiobedrijf Canor bouwt versterkers en cd-spelers die veelal van buizen zijn voorzien. Het in Nieuwkoop gevestigde B-Audio heeft laten weten de distributie in Nederland van de producten van Canor op zich te hebben genomen. Canor is al 25 jaar specialist in de buizentechniek en het bedrijf heeft vele prijzen binnen gehaald.

Canor Audio

Per direct is de firma B-Audio uit Nieuwkoop de importeur voor Nederland geworden voor de producten van buizenspecialist Canor uit Slowakije. Afgelopen jaar heeft de firma IDC Klaassen uit L√ľnen Duitsland de distributie verworven voor een groot aantal landen in West Europa. Voor Nederland heeft men het agentschap in handen gegeven van B- Audio uit Nieuwkoop. De eerste dealers hebben zich al gemeld om de uitstekend klinkende buizenversterkers en hybride versterkers van Canor zelf te kunnen beluisteren. De Duitse pers heeft zich al zeer positief uitgelaten over dit merk en de verwachting is dat ook de Nederlandse pers binnenkort verschillende producten gaat testen.


Het portfolio van Canor is relatief bescheiden. Het bedrijf bouwt en verkoopt een drietal ge√Įntegreerde versterkers. De AI 1.10 maakt gebruik van buizen, model AI 1.20 is opgebouwd met halfgeleiders en AI 2.10 is een hybride model.


Verder heeft Canor een tweetal cd spelers genaamd CD 1.10 en CD 2.10 die voorzien zijn van een hoge kwaliteit DA-converter. Beide cd-spelers hebben digitale ingangen en uitgangen. De CD 1.10 heeft ook een USB-ingang die het afspelen van DSD 64, 128 en 256 mogelijk maakt (PCM 32-bit/768 kHz).

Voor de liefhebber van draaitafels heeft Canor de PH1.10 in het programma. De PH1.10 is een phono-versterker met een negental buizen onder de kap.

Meer weten? Kijk dan op de website van Canor of op de website van IDC Klaassen.

Informatie over prijzen en leverbaarheid is te verkrijgen bij B-Audio in Nieuwkoop.

B-Audio b.v.
Vijverhof 53
2421 VZ Nieuwkoop
Tel +31 (0) 6 ‚Äď 5345 3500

MERK

EDITORS' CHOICE