NIEUWSBose

Bose Frames: drie nieuwe zonnebrillen met muziek in de pootjes

Sinan Kökbugur | 10 november 2020 | Fotografie Fabrikant | Bose

Het Amerikaanse Bose heeft drie nieuwe zonnebrillen gelanceerd die de bescherming en stijl van premium zonnebrillen combineren met de functionaliteit van hoogwaardige hoofdtelefoons. De nieuwe modellen Tempo, Tenor en Soprano zijn lid van de Frames-productlijn van Bose en krijgen muzieksignaal via bluetooth. De glazen zijn verwisselbaar en de gebruiker kan dus glazen kiezen al naar gelang de omstandigheden en voorkeuren.

Bose Frames

De nieuwe Frames Tempo van Bose biedt de beste prestaties in de Frames-productlijn en is specifiek ontworpen voor buitensporten zoals fietsen, hardlopen en klimmen. De modellen Tenor en Soprano zijn ontworpen voor dagelijks gebruik. De nieuwe modellen beloven een eleganter ontwerp en verbeterde akoestiek in vergelijking met het originele model dat ongeveer anderhalf jaar geleden op de markt kwam. Beide hebben de eigen open-ear audiotechnologie van de Base en de kleinste, dunste en meest onzichtbare luidsprekersystemen van Bose tot nu toe. Het resultaat: uitstekend geluid door een bril, niet door een koptelefoon.

Bose Frames: elektronica is niet te zien of te voelen

De nieuwe Tempo-, Tenor- en Soprano-monturen hebben gepolariseerde lenzen en blokkeren tot 99 procent van de UV-straling. Qua uiterlijk, pasvorm en prestaties doen ze volgens de fabrikant niet onder voor 's werelds meest gerenommeerde zonnebrillen voor buitensporten en dagelijks gebruik. Zowel bij sportwedstrijden als in de vrije tijd zorgen de monturen voor overal hetzelfde omgevingsbewustzijn. Gebruikers hebben immers niets in of over hun oren. De flinterdunne Bose-systemen zijn discreet ingebed in de slapen, zonder extra onderdelen, zichtbare schroeven, naden of perforaties. De elektronica is niet zichtbaar. De pootjes van de monturen zijn natuurlijk wel iets dikker.

Bose Frames: alleen hoorbaar voor de drager

De nieuwe monturen zijn slechts 50 gram zwaarder dan het vorige model en vallen daardoor nog nauwelijks op tijdens het dragen. Na het inschakelen kunnen gebruikers draadloos verbinding maken met hun smartphone om muziek te streamen, telefoongesprekken te voeren of de spraakassistent te gebruiken. Dankzij de exclusieve basistechnologie is het geluid van de nieuwe Frames voller en helderder dan dat van hun voorganger, aldus Bose. Door de precieze configuratie van de luidsprekersystemen lijken gesprekken, muziek en andere inhoud geïsoleerd te zijn in een audiobubbel en kunnen ze daarom alleen worden gehoord door de drager. Indien nodig kunnen de glazen bij de opticien vervangen worden door een correctiebril.

Bose Frames Tempo: zonnebril voor actieve sporters

De Frames Tempo herdefinieert volgens Bose het concept sportzonnebrillen. De Tempo is gemaakt van TR90, een duurzaam, licht en flexibel materiaal dat extreme temperaturen en extreme training kan weerstaan. Het montuur heeft speciaal gemaakte veerscharnieren en oortips van TPE (thermoplastisch elastomeer) voor comfortabele stabiliteit. De neuskussens zijn verkrijgbaar in drie vormen voor optimale grip en om uitglijden te voorkomen. In marathons en triatlons, op het water, offroad of met hoge snelheden op steile hellingen, de Frames Tempo zit volgens de fabrikant stevig op je neus.

Bose Frames Tempo: hoogste geluidsnauwkeurigheid en ontwikkeld om lang mee te gaan

Het akoestische systeem van de Bose Frames Tempo biedt het hoogste niveau van geluidsnauwkeurigheid in de Frames-productlijn. In elke beugel is een 22 mm fullrange luidspreker ingebouwd voor dieper en luider geluid. Hiermee kunnen fietsers bijvoorbeeld 40 km / u rijden en toch het verkeer, waarschuwingen, trainingspartners en teamgenoten horen.

De Frames Tempo is ontworpen om in elk opzicht lang mee te gaan. Het model past onder de meeste beschermende helmen, is zweet-, weer-, kras- en breukvast en heeft een batterijduur van maximaal acht uur. Hij kan worden opgeladen met de standaard meegeleverde USB C-oplaadkabel. De lenzen zijn gemaakt van polycarbonaat met een zichtbare lichttransmissie (VLT) van 12 procent. Optionele lenzen zijn ook verkrijgbaar: oranje verwisselbare lenzen met 20 procent zichtbare lichttransmissie voor gemiddeld zonlicht om schittering van reflecterende oppervlakken zoals water en sneeuw te verminderen; of blauwe verwisselbare lenzen met 28 procent zichtbare lichttransmissie voor weinig zonlicht om het contrast en de scherpte bij fel zonlicht te vergroten.

Bose Frames Tenor en Soprano

De eerste Bose-frames hebben de mobiele audio-ervaring volgens Bose al opnieuw gedefinieerd. De nieuwe Tenor en Soprano zijn in elk opzicht verbeterd. De Tenor heeft een kleine en vierkante stijl. De Soprano heeft een meer cat-eye-ontwerp. Het ontwerp, evenals het materiaal en elk onderdeel, is zorgvuldig geselecteerd en verwerkt om een hogere kwaliteit, een beter uiterlijk en maximaal comfort te bereiken.

Alle elektronica, inclusief twee 16 mm drivers, zit verstopt in de beugels. Alles wat je kunt zien is een zonnebril van hoge kwaliteit met een perfect uitgebalanceerd gewicht, elegante rondingen van de brug en een hoogglans afwerking. De Tenor en Soprano hebben volgens de makers een beduidend betere basweergave.

Bose Frames Tenor en Soprano: langere levensduur van de batterij

De Tenor en Soprano zijn ook krasbestendig en breukvast met een verlengde batterijduur van 5,5 uur dankzij de speciaal oplader die wordt meegeleverd. De glazen van de brillen zijn eenvoudig te wisselen. Er zijn ook spiegelglazen in blauw en zilver voor de Tenor, evenals in roze en paars met verloop voor de Soprano verkrijgbaar.

Bose Frames: eenvoudige bediening van alle nieuwe Frames

De Tempo, Tenor en Soprano hebben een beter opnamesysteem in vergelijking met de vorige modellen. Het één-microfoonsysteem is vervangen door een microfoonsysteem met richtingsgevoelige microfoonkarakteristieken, zodat spraak van de gebruiker wordt afgeschermd tegen wind, lawaai en andere gesprekken in de omgeving.

Gecombineerd met nieuwe digitale signaalverwerking is het resultaat ook aan de andere kant merkbaar verbeterd. Telefoongesprekken zijn gemakkelijker te begrijpen en spreken met de stemassistent is ook gemakkelijker, aldus de fabrikant.

Bose Frames: prijzen en leveringsinformatie

De koper krijgt volgens de website van Bose een vrijblijvende proefperiode van negentig dagen. Alle modellen kosten 280 euro.


EDITORS' CHOICE