NIEUWSBose

Bose Frames: zonnebrillen als hoofdtelefoons

Rob Nijman | 30 juli 2019 | Fotografie Fabrikant | Bose

'Het probleem met hoofdtelefoons is dat het hoofdtelefoons zijn.' Met andere woorden, het is altijd iets extra's om te dragen, en ook het meest comfortabele model zet je niet voor de lol urenlang op je hoofd. Althans, dat is het idee achter de Bose Frames, een collectie zonnebrillen met ingebouwde speakers.

Het merk, dat al niet bepaald onverdienstelijk opereert op de markt voor koptelefoons dankzij modellen als de QuietComfort 35 II, wil de gebruiker namelijk een 'indrukwekkende geluidservaring' bieden vanuit iets dat je in de zomer toch wel draagt: een zonnebril. 

Bose Frames

De Bose Frames 'audiozonnebrillen' zijn in de basis precies wat je denkt dat ze zijn: zonnebrillen met hoofdtelefoonfunctionaliteiten. De debuutcollectie bevat twee modellen met ingebouwde Bose-luidsprekers voor om muziek af te spelen en gesprekken aan te nemen. De voor Bose Frames ontwikkelde techniek en de aangepaste speakers moeten de audio alleen op de drager richten zonder de omgeving te storen.

Bose Frames zijn bovendien een portaal naar Bose AR, het platform voor audio en augmented reality ter wereld, waar toepassingen gebruikmaken van contextuele audio voor een unieke ervaring. Bijvoorbeeld in games, warbij je zowel verbonden bent met de digitale wereld als met je fysieke omgeving. Ieder paar Bose Frame is geschikt voor Bose AR vanuit een gratis software-update.

De eerste modellen in de Bose Frames-serie zijn de Alto - een klassieke, rechthoekige look met een bredere vorm - en de Rondo, een model met afgeronde glazen en een smallere vorm. Beide exemplaren zijn te koop bij de Bose-dealer voor een adviesprijs van 229 euro 95. Meer informatie vind je op de website

We hebben nog geen idee hoe de Bose Frames klinken, maar zijn stiekem erg benieuwd. 


EDITORS' CHOICE