NIEUWSAVM

AVM LaRouge: Rotation R 2.3 voorzien van exact gematched Cadenza element

Sinan Kökbugur | 10 november 2020 | Fotografie Fabrikant | AVM

Het Duitse audiobedrijf AVM en de Deense elementbouwer Ortofon zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. AVM biedt zijn Rotation draaitafels nu met perfect op elkaar afgestemde Cadenza elementen, gebouwd door Ortofon. Het nieuwe model LaRouge is een speciale uitvoering van de Rotation R 2.3 voorzien van een exclusief Cadenza AVM.3 systeem. Andere draaitafels zijn ook beschikbaar met een Cadenza element.

AVM LaRouge: speciaal model in samenwerking met Ortofon

De Duitse audiofabrikant AVM, gevestigd in Malsch in Baden, en het Deense bedrijf Ortofon kondigen een samenwerking aan in een actueel persbericht: de Rotation draaitafels van AVM zijn op aanvraag verkrijgbaar met een voorgemonteerd, nauwkeurig afgestemd mc-element uit de Cadenza-productlijn van Ortofon. De toonarmen van AVM zijn “speciaal ontwikkeld en gecoördineerd met en voor deze cartridges”, aldus het recente persbericht van AVM.

Het begint met het speciale rode model genaamd LaRouge, feitelijk een verklede versie van AVM’s Rotation R 2.3, dat wordt geleverd met een perfect “afgestemd” Ortofon Cadenza AVM.3 Red System.

Maar dat is niet alles: de zilveren en zwarte versies van de AVM Rotation R 2.3 zijn optioneel verkrijgbaar met een Ortofon Cadenza AVM.3 Blue en de AVM Rotation R 5.3 (in zilver, zwart of chroom) wordt op aanvraag geleverd met de Ortofon Cadenza AVM.3 Zwart systeem.

Prijzen voor AVM Rotation modellen met Ortofon Cadenza AVM.3-systemen

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar – louter ter indicatie – op Duitstalige websites zagen wij de volgende prijzen genoteerd.

R 2.3 LaRouge met AVM.3 Red:              4.690 euro
R 2.3 zilver / zwart met AVM.3 Blue:        4.990 euro
R 5.3 zilver / zwart met AVM.3 Black:      7.990 euro
R 5.3 Cellini Chrome met AVM.3 Black:   9.490 euro

MERK

EDITORS' CHOICE