Bang & Olufsen lanceert de nieuwe Beolit 20

Het Deense audiobedrijf Bang & Olufsen (B&O) heeft vandaag de Beolit 20 gelanceerd. De nieuwe Beolit 20 is krachtige en draagbare Beolit Bluetooth speaker waarvan het uiterlijk volgens de fabrikant losjes is gebaseerd op een model uit 1939. “De nieuwe Beolit 20 behoudt de sterke geluidsmogelijkheden van het merk – prachtig verwerkt in een aantrekkelijke en gemakkelijk draagbare verpakking – maar met een sterk verbeterde levensduur van de batterij, met geïntegreerde draadloze Qi oplaadfunctie bovenaan het product en een subtiel aangepast design,” aldus B&O. De Beolit 20 is vanaf vandaag verkrijgbaar in de uitvoering Grey Mist en Anthracite.

Bang & Olufsen Beolit 20: voor in en om het huis

“Aangezien het product de hele dag gebruikt wordt door onze klanten, in heel het huis en daar buiten, hebben we gefocust op een belangrijke verbetering van de batterijduur die het nu dertig procent langer uithoudt op de typische geluidsvolumes. Daardoor hebben we de Qi oplaadfunctie kunnen toevoegen aan de bovenkant van het product, zodat je compatibele apparaten zoals een smartphone kan opladen tijdens een feest of in het park”, zegt Bang & Olufsen’s VP Product Management Christoffer Poulsen.

De Beolit 20 behoudt het iconische silhouet van de Beolit serie, ontworpen in samenwerking met ontwerper Cecilie Manz (2012), maar behelst ook een aantal wijzigingen van het design waardoor het dagelijkse gebruik van de draagbare luidspreker volgens B&O nog leuker wordt. Zo is het oorspronkelijke gaatjespatroon gemoderniseerd. Herhaalde schuine lijnen en een spiraalsgewijs patroon in de hoeken zorgen voor een duidelijke en dynamische uitstraling en optimaliseren de akoestische prestaties met 45% air transparancy voor een helder en verfijnd geluid.

De hoogte en de kromming van de bovenkant werd herbekeken om zo verschillende mogelijkheden te geven om een smartphone erop te leggen tijdens het opladen, de knoppen zijn duurzamer uitgevoerd en een plantaardig gelooid lederen bandje zorgt voor de perfecte afwerking, aldus de fabrikant.

Bang & Olufsen Beolit 20: groots geluid in een kleine verpakking

De Beolit 20 is relatief compact en gemakkelijk te dragen, maar zorgt nog steeds voor voldoende geluid. De 5.5” long-stroke breedband woofer gecombineerd met 3 x 1.5” full range luidsprekers en 2 x 4” passieve radiators leveren een basweergave van 77 dB en 93 dB aan middentonen en hoge tonen. Deze prestatie, gecombineerd met True360 omnidirectioneel geluid, zorgt ervoor dat de Beolit 20 in staat is om de meeste ruimtes comfortabel te vullen met het kenmerkende geluid van Bang & Olufsen. De gebruiker kan ook een stereopaar maken van twee Beolit 20 luidsprekers of met een Beolit 17.

De accu van de Beolit 20 heeft een capaciteit voor acht uur muziekplezier. Muzieksignaal kan aangeleverd worden via bluetooth 4.2 of via een analoog 3,5 millimeter jackplugkabeltje. Opladen gaat vai de USB-C aansluiting.

Bang & Olufsen Beolit 20: prijs en leveringsinformatie

De Beolit 20 wordt uitgebracht in de kleuren Grey Mist en Black Anthracite en zal beschikbaar zijn op www.bang-olufsen.com, in Bang & Olufsen winkels en geselecteerde verkooppunten vanaf 29 oktober 2020. De adviesprijs is 500 euro.

EDITORS' CHOICE