NIEUWSNagaoka

Nagaoka JT-80: nieuwe jubileumelementen

Dit jaar viert de Japanse fabrikant Nagaoka zijn tachtigste verjaardag. Ter gelegenheid van dit jubileum brengt Nagaoka twee nieuwe mm-elementen uit in de Jeweltone-productlijn genaamd JT-80. De JT-80 zal verkrijgbaar zijn in twee smaken. De JT-80LB (Lapis Blue) is te zien als de instapper en de JT-80BK (zwart) is voor de gebruiker die de lat iets hoger wil leggen. We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe JT-80 modellen beschikbaar zullen zijn.

Nagaoka JT-80: mm-elementen

Beide mm-elementen zijn volgens het tachtig jaar oude Japanse Nagaoka vanaf nul ontwikkeld en zijn, net als de JT-1210, die exclusief voor Technics is vervaardigd, voorbeelden van het ontwerp van toekomstige elementen van Nagaoka.

De JT-80LB (Lapis Blue) met zijn glimmende blauwe naaldhouder is het basismodel van de serie en heeft een aluminium naalddrager met een bonded diamant. De opgegeven uitgangspanning is 5,0 mVolt (5 cm.s), het frequentiebereik 20 Hz tot 20 kHz, de kanaalscheiding 23 dB (bij 1 kHz) en de kanaalgelijkheid is kleiner dan 1,5 dB.

De JT-80BK (zwart) is het topmodel van de nieuwe serie: een naakte diamant met een elliptische naaldvorm is bevestigd aan de naalddrager gemaakt van boron. De opgegeven uitgangspanning is 3,0 mVolt (5 cm/s), het frequentiebereik is eveneens 20 Hz tot 20 kHz, de kanaalscheiding is met 25 dB (bij 1 kHz) iets hoger en de kanaalongelijkheid is met een waarde van minder dan 1 dB ook iets beter.

Nagaoka JT-80: prijzen en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe elementen in de Benelux verkrijgbaar zullen zijn. Ook hebben wij nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux, maar – louter ter indicatie – op een aantal Duitstalige websites zagen wij voor de JT-80LB een adviesprijs genoteerd van net geen 230 euro. De JT-80BK gaat volgens onze oosterburen net geen 600 euro kosten.


EDITORS' CHOICE