NIEUWSPSB Speakers

PSB Alpha AM3 en Alpha AM5: compacte betaalbare actieve luidsprekers

De Canadese luidsprekerbouwer PSB heeft twee betaalbare actieve monitormodel luidsprekers gelanceerd. De nieuwe modellen, genaamd Alpha AM3 en Alpha AM5, zijn gebaseerd op de passieve leden van de Alpha-productlijn. De nieuwe actieve luidsprekers kunnen muzieksignaal krijgen via een analoge of digitale ingang, maar ook via bluetooth. Ook een draaitafelingang is al gemonteerd, zodat een compact en minimalistisch maar veelzijdig systeem kan worden samengesteld.

PSB Alpha AM3 en Alpha AM5: geen versterker of app nodig

De nieuwe actieve tweeweg monitormodellen Alpha AM3 en Alpha AM5 van het in Canada gevestigde PSB zijn eenvoudig in gebruik te nemen. Sluit bijvoorbeeld een bedrade bron aan via de analoge jackplug-ingang of de optische ingang en het muziekfeestje kan beginnen. Bluetooth-connectiviteit is inmiddels een volwassen wijze van draadloos muzieksignaal aanleveren en PSB heeft de Alpha AM3 en Alpha AM5 dan ook voorzien van een bluetooth-ontvanger met ondersteuning van aptX HD. Verder hebben beide modellen een phono-ingang en een usb-ingang. Wie meer lage tonen wil hebben kan daarvoor een subwoofer op de subwoofer-uitgang aansluiten.

Beide modellen zijn master/slave-systemen, d.w.z. dat de linkerluidspreker de versterkers aan boord heeft, ook voor de rechterluidspreker. Er loopt dus een luidsprekerkabel van de ene naar de andere kant. PSB heeft ook een usb-aansluiting gemonteerd die als stroomaansluiting of oplaadaansluiting functioneert.

De belangrijkste verschillen tussen de Alpha AM3 en Alpha AM5 zijn de grootte van de drivers en de kast. De AM5 is voorzien van een woofer met een conus met een diameter van 133 millimeter gemaakt van polypropyleen en een klasse D versterker van 2 x 50 Watt. De AM3 is voorzien van een 100 millimeter woofer en een 2 x 35 Watt versterker. Beide modellen hebben een 19 millimeter aluminium dome-tweeter met neodymium-magneet. De frontjes zijn magnetisch bevestigd en dus makkelijk te verwijderen.

PSB Alpha AM3 en Alpha AM5: prijzen en leveringsinformatie

De Alpha AM3 en Alpha AM5 worden aangeboden in een matwitte of matzwarte afwerking voor respectievelijk net geen 400 euro en net geen 600 euro per paar.


EDITORS' CHOICE