NIEUWSAyon Audio

Ayon CD-35 II: DA-converter, cd-loopwerk en voorversterker met buizen

Het in Oostenrijk gevestigde Ayon Audio heeft de CD-35 II gelanceerd. De CD-35 II is een cd-speler met analoge en digitale ingangen en een volumeregeling. Nee, de CD-35 II is een voorversterker met analoge en digitale ingangen en een cd-loopwerk aan boord. We gaan geen definitiestrijd voeren. De CD-35 II vervult de functies van een DA-converter, cd-loopwerk en voorversterker. De CD-35 II heeft een analoge volumeregeling en buizen in de uitgangstrap gemonteerd gekregen.

Ayon Audio CD-35 II: referentie cd-speler en voorversterker met buizen

Het in Oostenrijk gevestigde Ayon Audio gebruikt graag buizen in de circuits van zijn producten en combineert dit met de nieuwste (digitale) technische inzichten. De nieuwe CD-35 II vestigt volgens de fabrikant een nieuwe maatstaf  m.b.t. de prestaties van singled-ended triode buizen in een combinatie van een cd-speler die is voorzien van een volledig gebalanceerde DA-converter die PCM kan afspelen tot een resolutie van 32-bit/768 kHz en DSD tot DSD256. De DAC-chips zijn afkomstig van het Japanse AKM. Verder bevinden zich onder de motorkap een vijftal buizen: 2 x 6H30, 2 x 5687 en 1 x GZ30. De analoge eindtrap werkt in klasse A zonder enige vorm van negatieve terugkoppeling en er bevinden zich uitsluitend buizen en geen halfgeleiders in het signaalpad. Het dynamische bereik van de CD-35 II is groter dan 120 dB.

De CD-35 II is voorzien van een in het analoge domein werkende volumeregeling. De gebruiker heeft de beschikking over digitale ingangen maar ook over een drietal analoge ingangen (2 x cinch, 1 x XLR).

De basis van de voeding bestaat uit een tweetal ringkerntransformatoren – de ene voor de analoge circuits en de andere voor de digitale circuits – en tien afzonderlijke spanningsregelaars. Verder heeft de fabrikant naar eigen zeggen alleen de beste componenten gebruikt, zoals buisvoeten met gouden pinnen en audiofiele koppelcondensatoren. 

Het cd-loopwerk is geplaatst in een aangepast ophangsysteem ter isolatie van mechanische trillingen. De aanduidingen op het voorpaneel zijn gegraveerd en de functietoetsen zijn verlicht. De behuizing en de hele constructie van de CD-35 II is zwaar uitgevoerd en het totaalgewicht komt daarmee op 17 kilogram.

Voor wie nog een stap verder zou willen gaan, kan Ayon ook een Signature-versie leveren van de CD-35 II. De Signature-versie heeft condensatoren van Mundorf aan boord en de mogelijkheid om al het binnenkomende digitale signaal eerst naar DSD om te zetten alvorens het aan de DAC-chips te voeren.

Ayon Audio CD-35 II: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de Ayon Audio CD-35 II leverbaar zal zijn in de Benelux. Ook beschikken wij nog niet over prijsinformatie.

MERK

EDITORS' CHOICE