Mark Levinson No 5101 SACD-speler, dac en streamer aangekomen in Nederland

Goed nieuws vanuit importeur Reference Sounds: de langverwachte Mark Levinson No 5101 cd/sacd-speler met DAC en ingebouwde streamer has arrived. We hebben het apparaat op High End München in 2019 al eens mogen bewonderen, dus met 'langverwacht' zeggen we niets te veel, maar het veelzijdige nieuwe model uit de No. 5000 Serie van de Amerikanen is er nu dan echt. Én er volgt meer nieuws van Mark Levinson deze week.

Mark Levinson No 5000 serie

De No 5101 heeft het kenmerkende uiterlijk van Mark Levinson’s No 5000 serie en is dus de perfecte match voor No 5805 en No 5802 geïntegreerde versterkers. Daarnaast is het apparaat prima voor te stellen als opvolger voor bijvoorbeeld de Mark Levinson No 39. Het slot-in mechaniek speelt cd’s en sacd’s. Externe digitale bronnen kunnen via de optische Toslink of de Coaxiaal digitale ingangen omgezet worden naar de analoge wereld. Een USB-A aansluiting geeft toegang tot muziekbestanden vanaf een USB drive of Harddisk. Muziek streamen vanaf het netwerk (NAS) of streamingsdiensten als Qobuz, Tidal, HighResAudio en Internet Radio doet de No 5101 eenvoudig en in optimale klankkwaliteit via Harman’s MusicLife App.

De No 5101 is uitgerust met Mark Levinson’s eigen PrecisionLink II DAC – opgebouwd rond de ESS PRO Sabre 32-bit Digitaal naar Analoog omzetter waarvan slechts een klein gedeelte echt gebruikt wordt. De cruciale stroom naar spanning omzetting wordt namelijk volledig discreet en gebalanceerd naar eigen Mark Levinson recept uitgevoerd. Na deze DA-conversie doorloopt het analoge audiosignaal Mark Levinson’s Pure Path Output Stage. Opnieuw volledig gebalanceerd van opbouw met discrete componenten, direct gekoppeld en in Dual-Mono configuratie. Die opzet vergroot de signaal-ruisafstand en zorgt voor een enorme dynamiek.

"Dat is misschien ook wel hetgeen het eerste opvalt bij het beluisteren van de No 5101", aldus de importeur: "stabiliteit en precisie en een ragfijne aftekening van details. Volledig in lijn met de heerlijke klank van de fraaie Mark Levinson 5000 serie. Net als de bouwkwaliteit overigens, zowel van buiten als onder de kap waar de fysieke scheiding van de voeding, de digitale sectie, het CD/SACD transport en het audio signaal een indrukwekkend stuk vakmanschap laat zien. Precisie en perfectie. Typisch Mark Levinson."

Naast de No 5101 zal het Amerikaanse merk zeer binnenkort ook een Mark Levinson draaitafel introduceren – de No 5105. Maar er is meer. Of liever gezegd, er komt meer. Morgenochtend zal Mark Levinson wereldwijd een aantal nieuwe producten introduceren, uiteraard online en op veilige digitale afstand, die de No 5000 Serie nóg sterker zal verbreden… We houden je op de hoogte! | Lees hier meer over de Mark Levinson No 5101

De Mark Levinson No 5101 is vanaf vandaag leverbaar en heeft een verkoop adviesprijs van € 5.990,-


EDITORS' CHOICE