Mark Levinson No 5101: sacd/cd-speler met digitale ingangen, te zien op HEM

Mark Levinson, één van de audiomerken onder de vlag van de Harman Group, heeft vandaag de No 5101 Network Streaming, Super Audio CD (SACD) -speler en DA-converter geïntroduceerd, waarmee naar eigen zeggen tientallen jaren uitstekende audiotechnologie worden gekoppeld aan de nieuwste audiotechnologie-ontwikkelingen voor ongeëvenaarde prestaties en waarde. In het vierde kwartaal zal de nieuwe No 5101 naar de winkel komen.

Mark Levinson No 5101: veelzijdig digitaal apparaat

Met een gewaagd nieuw industrieel ontwerp en PrecisionLink II DAC levert de No 5101 luxe getrouwheid met premium functies en veelzijdigheid. De Mark Levinson No 5101 is trots ontworpen, ontwikkeld en met precisie vervaardigd in de VS, aldus het persbericht van de Harman Group, eigenaar van audiomerk Mark Levinson.

“De No 5101 is een zeer opwindend nieuw product. Er zijn high-end cd-spelers op de markt, maar weinigen die het SACD-formaat ondersteunen en beschikken over geïntegreerde streaming,” zegt Jim Garrett, Senior Director Productstrategie & Planning van Harman Luxury Audio. “Het Mark Levinson-niveau van industrieel ontwerp en baanbrekende engineering die deze speler is gaan gebruiken, is opmerkelijk, en we verwachten dat de No 5101 de verwachtingen voor geïntegreerde mediaplayers zal herdefiniëren.”

De nieuwe No 5101 ondersteunt een breed scala aan digitale audiobronnen en indelingen en kan worden gebruikt voor het afspelen van schijfjes van het type SACD, CD-A, CD-R en CD-RW. Helemaal bij de tijd ondersteunt de No 5101 ook het afspelen van het aangeleverde digitale signaal in de formaten FLAC-, WAV-, AIFF-, OGG-, MP3-, AAC- en WMA-indelingen. De No 5101 kan ook streamen van NAS-schijven en DLNA- en UPnP-apparaten die via ethernet of WiFi verbonden zijn met hetzelfde netwerk als de No 5101. Hij kan ook audiobestanden afspelen vanaf een USB-stick aangesloten op de USB type A-ingang. Bovendien, met een coaxiale en een optische S / PDIF digitale ingang, dient de No 5101 als een premium stand-alone DAC voor digitale bronnen.

Mark Levinson No 5101: DA-converter

Met de Mark Levinson PrecisionLink II DAC kan de No 5101 een uitstekende digitale audiokwaliteit leveren. De nieuwste generatie ESS PRO Saber 32-bit DA-converters met jitter-eliminatieschakelingen en een volledig gebalanceerde, discrete stroom-naar-spanning-omzetter die rechtstreeks afstamt van de geïntegreerde versterkers No 5802 en No 5805 vormen het hart van de digitale audioverwerkingstrap. Voor digitale ingangen heeft deze bovendien één coaxiale en één optische S / PDIF digitale uitgang die een PCM-stereosignaal doorstuurt naar apparaten zoals de Mark Levinson No 5802 of No 5805 geïntegreerde versterkers. Een ringkerntransformator gekoppeld aan 13.600 uF filtercapaciteit vormt het hart van de lineaire voeding die de DAC en alle analoge circuits voedt. Individuele regelaars voor elk kanaal zijn de afgeleide van de dual mono opbouw. De discrete PurePath klasse A lijnuitgangstrap levert de uitzonderlijke transparantie en dynamisch bereik waarvoor Mark Levinson-producten bekend staan.

De No 5101 biedt flexibele controle met systeemintegratie en heeft communicatiepoorten van het type IP (Ethernet), RS-232, IR-ingang en een 12 Volt trigger-ingang. Een elegante aluminium 5000-serie IR-afstandsbediening aluminium is inbegrepen. Bovendien zijn stuurprogramma's beschikbaar voor belangrijke besturingssystemen.

Mark Levinson No 5101: stevig gebouwd

Met aandacht voor detail binnen en buiten, zijn de voeding, transformator en besturings-PCBA's ingekapseld in een stalen kooischerm geïsoleerd van het digitale en analoge audiosignaalpad. Het robuuste slot-loading transport wordt opgehangen aan stalen afstandshouders die zweven op een sandwich van PVC en styreen-butadieenrubber en afgeschermd met een stalen kap.

En net als alle Mark Levinson-componenten zijn robuuste materialen, weelderige afwerkingen en gedurfde geometrie de kenmerken geworden van de kwaliteit vande No 5101. Bij de No 5101 zijn de voorpanelen van massief aluminium met een dikte van 2,5 centimeter geparelstraald, zwart geanodiseerd en de contouren van de machine zijn naadloos overgestroomd naar het slanke glazen display, dat zelf is verzonken in een met parels bestraalde en helder geanodiseerde aluminium rand.

Zorgvuldig kunstenaarschap komt tot uiting in de fijne details, zoals de openingen in de bovenklep, de zeefdruk achter het glazen paneel en de aluminium standby-knoppen, menuknoppen en transportknoppen . Dit alles rust op bijpassende aluminium voetjes op maat.

Mark Levinson No 5101: prijs en leveringsinformatie

De No 5101 is deze dagen getoond op High End München en zal beschikbaar zijn in het vierde kwartaal 2019. We hebben nog geen concrete prijsinformatie voor Nederland ontvangen, maar dat zal naar verwachting op zo'n 6.000 euro uitkomen. We houden je uiteraard op de hoogte.


EDITORS' CHOICE