NIEUWSJabra

Jabra Elite 85t: volledig draadloze in-ears met instelbare ANC

Audiomerk Jabra, de consumententak van de GN Group, heeft de Elite 85t gepresenteerd. De nieuwe Elite 85t is een volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon met Active Noise Cancelling (ANC) maar de ANC van de Elite 85t is instelbaar en profiteert van Jabra’s eigen chipset. Vanaf november komt de eerste kleur op de markt. In januari 2021 volgen nog vier kleuren.

Jabra Elite 85t

Wat doe je als je te laat bent op het Active Noise Cancelling-feest dat immers al een paar jaar aan de gang is? Lanceer een product en noem het Advanced Active Noise Cancelling. Met de Elite 85t introduceert Jabra een product dat eindelijk de referentie Elite 75t-ontwerpen van het merk letterlijk bijwerkt. De nieuwe Elite 85t profiteert van Jabra's eigen ANC geminiaturiseerde chipset, waardoor deze dezelfde vertrouwde kleine vormfactor en optimale pasvorm behoudt. Het “geavanceerde” komt voort uit het feit dat Jabra een volledig instelbare digitale ANC heeft geïmplementeerd.

Voortbouwend op zijn erfenis van innovatie, introduceerde Jabra Advanced Active Noise Cancelling in zijn compacte echt draadloze portfolio met de geheel nieuwe Elite 85t en een upgrade voor de bestaande Elite 75t-serie. En het allerbelangrijkste: de ANC-functionaliteit werd geïntroduceerd zonder concessies te doen aan het gestroomlijnde ontwerp of de optimale pasvorm van de oordopjes. De implementatie profiteert zelfs van het feit dat Jabra altijd een van de eerste bedrijven is die de nieuwste Qualcomm Bluetooth-audio-SoC's adopteren, waardoor de Elite 85t met een zekere mate van differentiatie op de markt kan komen, dankzij Jabra's eigen integratie, aldus de fabrikant.

In het bijzonder stelt de Elite 85t gebruikers in staat om aan te passen tussen volledige ANC, volledige transparantie met HearThrough-modus en alles daartussenin. Verstelbaar of geavanceerd, de Elite 85t-oordopjes profiteren van een volwassen ontwerp met zes microfoons en bescherming tegen de wind voor uitstekende gesprekshelderheid, overal. Twee van die microfoons, één feedforward buiten en één feedback binnen, in elk oordopje ondersteunen de geavanceerde digitale ANC-verwerkingsfuncties om frequenties effectief te annuleren of te verbeteren.

Als een bedrijf met een diepgaande expertise op het gebied van geluid, GN Group is ook eigenaar van gehoorapparaatbedrijf Resound, heeft Jabra zijn ANC-modi geperfectioneerd om overeen te stemmen met het vermogen van het menselijk oor om geluidsverschillen in stappen van drie decibel waar te nemen. De ingenieurs van Jabra hebben specifiek elf verwerkingsniveaus ontwikkeld, waarbij de gebruiker op elk niveau kan kiezen uit volledig ANC tot volledige HearThrough en alles daartussenin. De verstelbare dubbele schuifregelaar wisselt tussen modi die ongeveer 3dB uit elkaar liggen. Dit betekent ook dat de Elite 85t nu een maximaal ANC-niveau biedt dat volgens de makers een van de beste op de markt is. Ook de vorm en pasvorm van de Elite 85t is verder verfijnd in vergelijking met vorige modellen.

Maar hoe heeft Jabra dit instelbare / geavanceerde ANC geperfectioneerd? De Jabra Elite 85t maakt gebruik van een dubbele chipset om een optimale geluidsverwerking te bereiken. Voortbouwend op de nieuwste Qualcomm SoC, heeft Jabra zijn eigen speciale verwerkingschip toegevoegd om de verschillende aanpasbare geluidsmodi te ondersteunen. De extra processor helpt bij het bereiken van signaalverwerking met lage latentie, met zowel feedforward- als feedbackonafhankelijke meertrapsfilterconfiguratie en een geïntegreerd zesbands equalizerpad voor de audiolijn, onder het geheime recept.

Jabra Elite 85t: ook voor het voeren van telefoongesprekken

Omdat meer mensen dan ooit flexibiliteit eisen bij het aannemen van oproepen, bieden de nieuwe Jabra Elite 85t-oordopjes ook een uitstekende gesprekskwaliteit voor de gebruiker en de persoon aan de andere kant, door gebruik te maken van de zes microfoons (drie aan elk oor, twee aan de buitenkant, één aan de binnenkant). Verbeterde bescherming tegen windruis maakt overal geweldige gesprekken mogelijk, en de microfoons aan de binnen- en buitenkant van de oordopjes worden gebruikt om de geavanceerde ANC te activeren om ruisonderdrukking te verbeteren en meer ruis weg te filteren.

Dankzij de 12 mm-drivers kan de Jabra Elite 85t een groots geluid en krachtige bas produceren, terwijl het comfort nog steeds wordt verbeterd en de oordruk wordt verlicht dankzij het halfopen ontwerp. Jabra heeft de oorgels ook aangepast aan een ovale vorm voor een betere afdichting in het oor. Dit betekent dat de Elite 85t niet zo diep in het oor zit, waardoor gebruikers een comfortabeler oordopje hebben en toch een zeer stevige pasvorm behouden.

Vanwege het compacte formaat biedt de Jabra Elite 85t slechts 5,5 uur luisterplezier met ANC ingeschakeld. Als de batterij leeg raakt, kunnen gebruikers het gebruik verlengen na een paar minuten opladen in de compacte oplaadcassette, ook Qi-gecertificeerd voor draadloos opladen. De case heeft voldoende lading voor maximaal 25 uur ANC-gebruik en 31 uur zonder ANC.

Met de bijbehorende Sound + -app kunnen gebruikers stemassistenten Alexa, Siri en Google Assistant activeren. Ook kan de gebruiker 'MyControls' configureren om knopinstellingen te definiëren en Jabra MySound voor gepersonaliseerd geluid.

“Bij Jabra ontwikkelen we producten met een doel en vandaag zijn we er trots op te laten zien dat onze toewijding aan ANC geen uitzondering is,” zegt René Svendsen-Tune, CEO bij Jabra. “Gebruikers zijn tegenwoordig op zoek naar geweldige dingen in kleine pakketten, dus we zijn verheugd om onze gebruikers de beste ANC in zijn klasse te bieden in een zeer compact en gestroomlijnd ontwerp. We zijn ook verheugd om onze huidige gebruikers mee te nemen op de ANC-reis. met een gratis upgrade naar hun bestaande Elite 75t-producten,  leidend als het eerste wereldwijde merk dat deze over-the-air-update uitvoert.”

ANC Upgrade voor Elite 75t

Met deze volledig nieuwe ontwikkeling heeft Jabra ook besloten om zijn eerdere referentie Elite 75t-serie (Elite en Elite Active) bij te werken en te voorzien van ANC met een firmware-update die gratis OTA (over-the-air) is geactiveerd voor bestaande gebruikers. Aangezien de 75t ook is ontworpen op een Qualcomm-chipset, worden de ANC-functies ondersteund, zelfs als ze niet zo “geavanceerd” zijn als in de 85t, waarbij voornamelijk ruis wordt gefilterd op lagere frequenties. De updates voor de Elite 75t en Elite Active 75t gebeuren via de Sound + app.

De Jabra Elite 75t-serie zal vanaf oktober 2020 ook verkrijgbaar zijn met ANC als standaard voor dezelfde prijs. De ANC-compatibele modellen zullen ook nog steeds een IP55 / IP57-duurzaamheid hebben en een garantie van twee jaar. Met ANC aan is de batterij 5,5 uur op een enkele lading (24 uur in totaal met oplaadcassette), en met ANC uit is dit de bestaande 7,5 uur en 28 uur in totaal.

“Uit ons laatste consumentenonderzoek is gebleken dat 71% van de consumenten geïnteresseerd is in ANC als een functie voor hun echte draadloze oordopjes,” zegt James Chapman, vice-president en algemeen manager Voice, Music and Wearables, Qualcomm Technologies International. “We zijn verheugd om te zien dat Jabra profiteert van onze flexibele low-power Bluetooth Audio SoC om deze nieuwste onmisbare functie toe te voegen aan de Elite 75t.”

Jabra Elite85t: prijs en leveringsinformatie

De Jabra Elite 85t is beschikbaar voor pre-order op Jabra.com, Amazon en Best Buy in oktober 2020 en te koop online en in de winkels in de loop van november 2020, met een adviesprijs van 230 euro. De oordopjes zijn verkrijgbaar in Titanium / Zwart in november 2020. De kleuren Goud / Beige, Koper / Zwart, Zwart en Grijs zullen volgen in januari 2021.

 


EDITORS' CHOICE