Cambridge Audio heeft zijn SX-productlijn vernieuwd

Het Britse Cambridge Audio heeft zijn SX-productlijn van luidsprekers vernieuwd. De SX-productlijn van Cambridge Audio werd voor het eerst geïntroduceerd in 2013. Ontworpen door het in Londen gevestigde technische team, heeft de nieuwste versie een geheel nieuwe matzwarte afwerking en een nieuw logo. De luidsprekers zijn niet alleen voor muziekliefhebbers bedoeld. Ook de liefhebber van home cinema kan met de leden van de SX-productlijn een betaalbaar 7.1 AV-systeem in huis halen.

Cambridge Audio SX-productlijn

De SX-productlijn van het in Groot-Brittannië gevestigde Cambridge Audio kwam voor het eerst in 2013 op de markt. Het was kennelijk tijd voor vernieuwing. De nieuwe SX-reeks heeft vijf leden. De SX-50 en SX-60 zijn monitorluidsprekers. De SX-70 is een centerluidspreker. De SX-80 is een vloerstaander en de de SX-120 is een acteve subwoofer.

Alle modellen (behalve natuurlijk de suboofer) zijn voorzien van een zijden dome-tweeter met een diameter van 25 millimeter met een speciale schuimdemper achter het diafragma die volgens de fabrikant reflecties vermindert en helpt om een breed en moeiteloos geluidsbeeld te creëren.

De SX-50 combineert de tweeter met een 13,5 centimeter behandelde papieren conus middentoner/woofer, terwijl de SX-60 een 16,5 cm middentoner/woofer aan boord heeft. De SX-80 vloerstaander verdubbelt met twee van de 16,5 centimeter middentoner/woofers. De centerluidspreker en de middenluidspreker heeft twee 10 centimeter drivers aan boord. De kasten hebben een stijve MDF-constructie en zijn ontworpen om staande golven te minimaliseren en trillingen tot een minimum te beperken, aldus Cambridge Audio.

De vloerstaanders hebben een opgegeven frequentiebereik van 40 Hz – 20 kHz en de kleinste boekenplankluidsprekers halen 50 Hz – 22 kHz. Daartussen claimt de SX-60 41 Hz – 22 kHz en het centermodel SX-70 zou van 65 Hz – 20 kHz moeten kunnen weergeven.

De SX-120 subwoofer is voorzien van een 70 Watt RMS-versterker die een aangepaste lange slag driver van twintig centimeter in beweging brengt, voor weergave van de frequenties tussen 34 Hz en 150 Hz. De subwoofer heeft individuele bedieningselementen voor het regeln van volume, cross-overfrequentie en fase-aanpassing. De SX-120 is voorzien van automatische aan/uit-detectie die helpt energie te besparen wanneer de subwoofer niet in gebruik is. Neerzetten, aansluiten, inregelen en vergeten is het idee.

Cambridge Audio SX-productlijn: prijzen en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de luidsprekers in de Benelux geleverd kunnen worden, maar dat zal vermoedelijk zeer binnenkort zijn. Op de website van Cambridge Audio zagen wij de volgende adviesprijzen genoteerd

SX-50, monitorluidspreker: 199 euro per paar
SX-60, monitorluidspreker: 299 euro per paar
SX-70, centerluidspreker:   179 euro per stuk
SX-80, vloerstaander:         499 euro per paar
SX-120, subwoofer:            249 euro per stuk

MERK

EDITORS' CHOICE