Cambridge Audio SX-serie - “audiofiel geluid tegen onverslaanbaar lage prijs”

De S30 luidspreker is waarschijnlijk het best verkopende product in de geschiedenis van Cambridge Audio. Een budget speaker met een goed geluid. Maar met de nieuwe SX-serie gaat de fabrikant, als we de Britten mogen geloven, “een audiofiel geluid op de markt zetten tegen een onverslaanbaar lage prijs”. De speaker werd eerder geïntroduceerd tijdens High End München, maar is vanaf nu op de markt.

De nieuwe SX-50 boekenplankspeaker van Cambridge Audio kost 199 euro voor een setje.

De luidsprekers in de nieuwe lijn zijn volgens Cambridge Audio “volledig opnieuw ontworpen en voorzien van speciaal daarvoor gefabriceerde speakerunits, handmatig gesorteerde componenten en nauwgezet beluisterd en afgestemd ter verkrijging van een optimaal geluid. We zijn ervan overtuigd dat de SX serie veel duurdere luidsprekers het nakijken zal geven”.

De SX-60 is een statiefspeaker van 299 euro per paar.

Grote woorden van de Britse speakerbouwer, die verder nog laat weten dat “gedreven door Cambridge Audio’s credo “Sound First” de ontwerpers hun laser-achtige focus uitsluitend hebben gericht op het produceren van goed geluid. Zonder marketing trucs of overbodige materialen. Er is geïnvesteerd in daar waar het effect heeft en zijn ervan overtuigd dat u dit zult kunnen horen”.

De SX-serie bestaat vooralsnog uit drie producten: de SX-50 boekenplankspeaker van 199 euro per paar, de SX-60 statiefluidspreker van 299 euro per paar en de SX-120 actieve subwoofer van 299 euro.

Bij de serie hoort ook een actieve subwoofer: de SX-120 van 299 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE