NIEUWS

New Horizon 301: nieuwe draaitafel uit Italië

Sinan Kökbugur | 29 september 2020 | Fotografie Fabrikant

De Italiaanse draaitafelbouwer New Horizon heeft een nieuwe draaitafel aangekondigd genaamd 301. De 301 zal verkrijgbaar zijn in een zwarte en witte uitvoering. De draaitafel staat nu wel op de website van de fabrikant, maar voor het overige zijn nog maar weinig technische details bekend gemaakt. Ook leveringsinformatie en prijs zijn nog niet bekend gemaakt.

New Horizon 301

De met een riem aangedreven 301 van het in Italië gevestigde New Horizon bevat naar eigen zeggen de beste eigenschappen die de draaitafels van New Horizon bevatten en heeft ook nieuwe technische oplossingen aan boord. Met name de volgende drie innovaties zorgen voor een nieuw niveau.

Het chassis heeft een grote dikte en hoog gewicht om de overdracht van trillingen en resonanties tegen te gaan. Als tweede is de 301 voorzien van een CNC-bewerkt methacrylaten draaiplateau met een gewicht van meer dan twee kilogram. Verder heeft de 301 nieuwe dempende voeten gemaakt van Delrin, zacht natuurlijk rubber en HQR composietmateriaal.

De toonarm heeft een lengte van negen inch en is gemaakt van aluminium en wordt gekalibreerd geleverd met een instapelement. De stopkap is los van het chassis zodat geen gaten of scharnieren zichtbaar zijn.

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe 301 van New Horizon geleverd kan worden en voor welke prijs.EDITORS' CHOICE