NIEUWSLinn

Nieuwe toonarm voor Linn Majik Sondek LP12

Sinan Kökbugur | 25 september 2020 | Fotografie Fabrikant | Linn

De in Schotland gevestigde audiofabrikant Linn heeft aangekondigd dat de Majik Sondek LP12 een nieuwe toonarm zal gaan krijgen, genaamd Krane. De nieuwe Krane toonarm zal worden geproduceerd in samenwerking met de Duitse draaitafelfabrikant Clearaudio. Linn heeft nog niet veel details losgelaten en ook prijsinformatie is nog niet bekend gemaakt, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers. 

Linn Majik Sondek LP12 Krane Tonearm

De nieuwe toonarm Krane zal naar verwachting vanaf november op de instapvariant van Linn’s Sondek LP12 gemonteerd en geleverd gaan worden. Tegen die tijd zal het Schotse audiobedrijf ook prijsinformatie bekend maken.

Volgens Linn is de nieuwe toonarm een verbetering in vergelijking met de vorige toonarm. De Krane is samen met het Duitse Clearaudio ontwikkeld en is gebaseerd op een bestaand model van de Duitse fabrikant. Linn heeft zich naar eigen zeggen wel met het ontwerp bemoeid zodat sprake is van een nieuw model conform de wens en specificatie van Linn.

Gilad Tiefenbrun, Linn’s directeur verklaart: “we zien deze modificatie als een kans om de prestaties van onze Majik LP12 te verbeteren. De Krane zal details beter kunnen onttrekken aan de plaatgroef met als resultaat een betere klank. Samen met het Karousel hoofdlager zorgt de nieuwe toonarm voor bestendiging van de zeer gunstige prijs/kwaliteitverhouding van de Majik LP12 in het instapsegment.”

 

 

 

 

 

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE