NIEUWSLinn

Linn Karousel: nieuw hoofdlager voor Sondek LP12 draaitafel

Een van de beroemdste draaitafels, de Sondek LP12 van het Schotse audiobedrijf Linn, kan weer een upgrade krijgen. Linn heeft een nieuwe lager voor het draaiplateau uitgebracht dat in de bestaande Sondek LP12 gemonteerd kan worden. Volgens de fabrikant zal het nieuwe Karousel lager “de prestaties van elke ooit gemaakte Sondek LP12-draaitafel verbeteren”. In de loop van deze maand komt het nieuwe Karousel lager op de markt.

Linn Karousel: nieuw lager voor reeds lang bestaande draaitafel

De Sondek LP12 van Linn bestaat als sinds 1973 en is in de tijd erna niet wezenlijk gewijzigd. Linn zegt ook dat het lager centraal staat in de stabiliteit van de LP12-draaitafel en dat het Karousel-lager slechts de derde evolutie van dit ontwerp in bijna 50 jaar is. Het unieke éénpuntslager van oprichter Ivor Tiefenbrun, gecombineerd met de akoestische isolatie van het draaitafelontwerp, vormden de basis waarop Linn werd opgericht in 1973. Het ontwerp inspireerde zelfs het bedrijfslogo van Linn.

Het nieuwe 2020-ontwerp van de Karousel was alleen mogelijk door doorbraken in materiaalkunde en bewerkingscapaciteiten, samen met wat Linn in bijna een halve eeuw heeft geleerd bij het ontwerpen en produceren van draaitafels. Volgens Linn, “biedt Karousel een meer verfijnde beweging en grotere stabiliteit, waardoor een langere levensduur en een nog beter geluid mogelijk wordt gemaakt.”

De LP12 is een van de meest gekoesterde draaitafels van de huidige vinylrevival geworden en de mogelijkheid om componenten te blijven upgraden stelt de vinylliefhebber in staat om een LP12 voor het leven te bezitten en te gebruiken. Linn zegt dat het nieuwe Karousel lager de lat voor muziekreproductie via vinyl nog een keer hoger legt en elke LP12-eigenaar de mogelijkheid biedt om de prestaties van zijn LP12 te verbeteren.

Linn Karousel: prijs en leveringsinformatie

Het nieuwe Karousel lager is leverbaar vanaf 23 maart 2020 en wisselt voor een bedrag van 750 euro van eigenaar. Deze prijs is overigens exclusief BTW. Plintpersonalisatie en monogrametsets zijn beschikbaar voor nog eens 330 euro, ook exclusief BTW.


MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »