NIEUWSKoetsu

Actual HiFi distribueert elementen van Koetsu in de Benelux

Redactie Hifi.nl | 22 september 2020 | Fotografie Fabrikant | Koetsu

Het in de Belgische stad Brussel gevestigde Actual HiFi is vanaf heden de distributeur in de Benelux voor de elementen van het Japanse Koetsu. Volgens Actual HiFi past het portfolio van Koetsu perfect bij het portfolio van Actual Hifi.

Koetsu: hoogwaardige elementen uit Japan

De mc-elementen van het in Japan gevestigde Koetsu worden met de hand gebouwd van de beste materialen door Fumihiko Sugano, de zoon van de oprichter Yoshiaki Sugano. Sugano sr. heeft Koetsu als naam van het bedrijf gekozen ter ere van Honami Koetsu, een Japanse kunstenaar. Sugano sr. had een voorliefde voor westerse klassieke muziek en om die reden werd zijn belangstelling gewekt voor het ontwerpen en verbeteren van draaitafelelementen. Zoon Fumihiko heeft het vak van zijn vader geleerd.

Koetsu heeft een portfolio dat momenteel bestaat uit zestien modellen.

De Black Goldline, een populair model, heeft een warme en volle klank en is daarom een allrounder die geschikt is voor zo ongeveer alle soorten muziek.

De Rosewood-productlijn is naar eigen zeggen een mijlpaal en is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde materialen.

Nog een stap hoger liggen de Urushi-modellen. De verwerking van Urushi is een typische Japanse kunst die 10.000 jaar geleden is begonnen. Urushi wordt gewonnen uit het bijtende sap dat wordt gewonnen uit de inheemse Urushi-bomen. Het wordt verwerkt door Japanse ambachtslieden. Door de houten behuizing van een element te voorzien van Urushi-lak, wordt de resonantiefrequentie in gunstige zin gewijzigd. Volgens luisteraars klinken de Rosewood-elementen met Urushi-lak beter dan de gewone Rosewood elementen.

De toplijn van Koetsu bestaat uit elementen die een natuurstenen behuizing hebben. Nadat een stuk steen is geselecteerd en gezaagd, wordt het nogmaals grondig geïnspecteerd en, indien goed bevonden, nauwkeurig gepolijst. De spoeltjes zijn gemaakt van verzilverd koperdraad. Zeldzame platina magneten geven vervolgens de typische en hooggewaardeerde Koetsu-sound.

Elementen van Koetsu worden in kleine oplagen gebouwd en worden verkocht door geselecteerde dealers. Meer weten? Kijk voor meer informatie op de pagina van Actual HiFi.

MERK

EDITORS' CHOICE