Bowers & Wilkins lanceert PX7 Carbon Edition

De Engelse audiofabrikant Bowers & Wilkins (B&W) heeft de PX7 Carbon Edition aangekondigd, een nieuwe versie van een bestaande draadloze hoofdtelefoon. Naar eigen zeggen is de PX7 Carbon Edition mede uitgebracht om de succesvolle tienjarige geschiedenis van hoofdtelefoons van het Britse hifimerk te vieren. In oktober komt de nieuwe hoofdtelefoon op de markt.

Bowers & Wilkins PX7 Carbon Edition

De adaptieve draadloze noise-cancelling hoofdtelefoon PX7 van B&W biedt een uitstekende geluidskwaliteit, slimme functies en ultiem comfort, die samen hebben bijgedragen aan het winnen van talloze prijzen en aanbevelingen over de hele wereld (lees ook onze recensie over de B&W PX7). Dit jaar is het tien jaar geleden dat de Engelse fabrikant in de markt van hoofdtelefoons stapte met de P5, een doorbraakmodel volgens B&W (lees ook onze recensie over de B&W P5). Om dit succes te vieren, heeft B&W de PX7 Carbon Edition gelanceerd.

Voorzien van alle dingen die de PX7 zo populair hebben gemaakt, is de esthetiek van de Carbon Edition ontworpen om het baanbrekende gebruik van koolstofvezelcomposiet in de constructie van de PX7 te benadrukken. Daarom is de nieuwe Carbon Edition voorzien van een hoogwaardige zwarte koolstof afwerking met diamantgeslepen details op elke oorschelp.

De PX7 Carbon Edition maakt gebruik van de beproefde op maat gemaakte drivers met een diameter van 43,6 millimeter samen met ondersteuning voor de nieuwste draadloze codecs, waaronder de onlangs gelanceerde Bluetooth aptX Adaptive technologie, waarmee muziek met hoge resolutie draadloos kan worden overgebracht in een resolutie van 24-bit/48 kHz.

De oorschelpen zijn voorzien van traagschuim en dat zorgt al voor een goede passieve geluidsisolatie. Bovendien wordt voor actieve ruisonderdrukking (active noise cancelling, ANC) gezorgd door de adaptieve technologie en de vier samenwerkende microfoons in de PX7 Carbon Edition. Op intelligente wijze wordt het geluid van de achtergrondomgeving gedetecteerd en wordt automatisch het juiste type en niveau van ruisonderdrukking geselecteerd. De gebruiker kan ook de bijbehorende app gebruiken om Ambient-Pass-Through te selecteren, waarmee bepaalde externe geluiden gehoord kunnen worden zonder de headset te verwijderen, een must voor bij het bestellen van een cappuccino of het horen van een omroepbericht op een treinstation of luchthaven.

Dankzij de naderingssensoren van de PX7 Carbon Edition pauzeert de muziek automatisch als één van de oorschelpen wordt opgetild. De muziek wordt hervat als de oorschelp wordt teruggeplaatst. De PX7 Carbon Edition biedt ook drukknoptoegang tot Voice Assistant-ondersteuning via Siri of Google Assistant, afhankelijk van het type telefoon dat wordt gebruikt.

De PX7 Carbon Edition heeft volgens de fabrikant een accucapaciteit voor dertig uur muziekplezier, met ANC geactiveerd. Ook is een snellaadfunctie ingebouwd: 15 minuten laden geeft vijf uur muziek. Overigens wordt ook een kabel meegeleverd om bedraad te kunnen luisteren.

Bowers & Wilkins PX7 Carbon Edition: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting kan de PX7 Carbon Edition vanaf oktober worden geleverd. We zijn nog in afwachting van officiële prijsinformatie voor de Benelux.

MERK

EDITORS' CHOICE