NIEUWSPhilips

Philips lanceert nieuwe hoofdtelefoons


Sinan Kökbugur | 02 september 2020 | Fotografie Fabrikant | Philips

TP Vision, merkhouder van Philips Sound, heeft een viertal nieuwe draadloze hoofdtelefoons voorzien van Active Noise Cancelling (ANC) aangekondigd. De T8505 en de T5505 zijn in-ear modellen. De H9505 en de Fidelio L3 zijn over-ear modellen. De Fidelio L3 zou al verkrijgbaar moeten zijn. De andere drie modellen volgen in de loop van oktober en november.

Philips T8505 en T5505: volledig draadloze in-ears met ANC

De nieuwe T8505 is volgens de fabrikant de best presterende, draadloze set oordopjes in het Philips Sound-assortiment. mede vanwege de grote en goed afgestemde 13 millimeter neodymium-drivers. Daarnaast biedt Philips Sound’s nieuwe T5505 een unieke mix van eersteklas geluidskwaliteit en comfort voor een prijs passend bij het middensegment. Dit model heeft acht millimeter neodynium-drivers. In combinatie met Philips’ geavanceerde ANC-technologie met Background Awareness-functie leveren beide in-ear hoofdtelefoons een uitstekende passieve geluidsisolatie.

In-ear hoofdtelefoons moeten goed passen. De T8505 en T5505 combineren een ronde behuizing met schuine ovale akoestische buizen. Tevens hebben gebruikers de keuze uit verwisselbare pasvormen in drie verschillende maten.

De nieuwste draadloze bluetooth 5.0 technologie zorgt er samen met Google Fast Pair voor dat Android-apparaten gemakkelijk automatisch worden gevonden en gekoppeld. De modellen zijn ook prettig te bedienen dankzij handige touch-bediening om nummers af te spelen, over te slaan en te pauzeren. Als alternatief biedt een Push-to-Talk-functie handsfree spraakondersteuning via Google Assistant of Siri.

De T8505 heeft accu’s voor een speeltijd tot zes uur (dat is vijf uur speeltijd met ANC continu aan). De compacte draadloze oplaadcase geeft nog eens 18 uur speeltijd. De T5505 heeft een iets kortere speeltijd: vijf uur zonder ANC en 4,5 uur speeltijd met ANC continu aan. De transportdoos kan daar nog 15 uur speeltijd aan toevoegen. Snel opladen is ook mogelijk via een USB-C-oplaadkabel, zodat gebruikers de oortjes na 15 minuten opladen weer een uur kunnen gebruiken.

Een dubbele microfoonoplossing in beide modellen zorgt ervoor dat het ontvangen en voeren van gesprekken volgens e fabrikant altijd kraakhelder klinkt. Daarnaast detecteert de IR-functie wanneer de oordopjes op hun plaats zitten, terwijl een rolschakelaar het mogelijk maakt om beide oordopjes afzonderlijk in mono te gebruiken. De T8805 en T5505 met IPX4-classificatie zijn spatwaterdicht, wat de modellen tevens ideaal maken voor outdoor-activiteiten.

De Philips T8505 heeft een adviesprijs van 200 euro en de T5505 gaat straks voor 150 euro over de toonbank. Beide modellen zijn zwart gekleurd en komen in oktober op de markt.

Philips H9505: over-ear hoofdtelefoon met ANC

De nieuwe H9505 over-ear koptelefoon van Philips Sound heeft een lichtgewicht en opvouwbaar design. De soepele verstelbare hoofdband en grote zachte oorschelpkussens zorgen voor optimaal comfort tijdens lange luistersessies. Tevens biedt de H9505 een volgens de fabrikant eersteklas Active Noise Cancellation-functie.

De H9505 is voorzien van hoogwaardige 40 millimeter neodymium drivers voor een naar eigen zeggen uitstekend gedetailleerd en breedband geluid wanneer draadloos verboden. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid te kiezen voor high-res audio (HRA geaccrediteerd 24-bit/96kHz) via de meegeleverde line-in audiokabel.

De H9505 koptelefoon is voorzien van het geavanceerde Philips ANC-systeem met bijpassende oorkussens en driverbehuizingen die een optimale passieve geluidsisolatie bieden. Net als de T8505 en T5505 is het model voorzien van innovatieve features zoals Bluetooth 5.0-technologie met Google Fast Pair, handige touch-bediening en Push-to-Talk functie voor handsfree spraakondersteuning via Google Assistant of Siri.

De koptelefoon biedt een lange batterijduur van twintig uur afspeeltijd, ongeacht of ANC aan of uit staat. Snelladen via de meegeleverde USB-C kabel is ook mogelijk met een oplaadtijd van 15 minuten voor een extra uur gebruik.

De Philips H9505 is zwart gekleurd kleur en is vanaf november verkrijgbaar voor 250 euro.

Philips Fidelio L3: topmodel draadloze over-ear hoofdtelefoon met ANC

De nieuwe Philips Fidelio L3 biedt een unieke combinatie van indrukwekkende audioprestaties, uitstekende passieve geluidsisolatie en hoogwaardige actieve ruisonderdrukking (ANC), verpakt in een luxueus design, aldus de fabrikant.

Premium audioprestaties worden geleverd door de plaatsing van grote op maat gemaakte drivers met een diameter van 40 millimeter, voorzien van een unieke drielaagse constructie met een TPU-laag (dempend materiaal) die is ingeklemd tussen twee lagen PEEK, een polymeer dat vaker wordt gebruikt voor premium koptelefoons.

De driverprestaties worden ondersteund door de stugge inerte behuizing die is geoptimaliseerd door de dikte van de drie lagen af te stemmen. Dit is bereikt door de verhouding tussen de stugheid en demping over het hele frequentiespectrum aan te passen. Er is ook veel aandacht besteed aan een uitstekende passieve geluidsisolatie door een zorgvuldige selectie van hoge kwaliteit geheugenschuin met zachte, leer omhulde oorschelpen.

De Philips Fidelio L3 heeft een hybride ANC-systeem met vier microfoons, met als belangrijkste criterium het kunnen bieden van het maximale niveau van ruisonderdrukking zonder de timing en muzikaliteit van de hoofdtelefoon te beïnvloeden.

Betrouwbare connectiviteit is beschikbaar via bluetooth 5.0 met ondersteuning van de Qualcomm aptX HD-codec. De Philips Fidelio L3 biedt ook hoge kwaliteit audioweergave via een bijgeleverde losse audiokabel.

Een extra ingebouwde microfoon is bedoeld om achtergrondgeluiden te verwijderen en ervoor te zorgen dat oproepen kunnen worden ontvangen.

Zoals bij alle Philips Fidelio-producten, staat het beste van Europees Design centraal, waarbij het ontwerp van de L3 al een Red Dot 2020 Award heeft gewonnen. Belangrijke focuspunten voor het design van de L3 waren ultiem comfort en luxe, vertegenwoordigd door de buitenste metalen hoofdband omwikkeld met duurzaam Muirhead-leer en een binnenkussen bekleed met zacht leer. De gladde, bedekte oorschelpen zijn in een ronde vorm ontworpen om comfort en akoestische prestaties te bevorderen, in tegenstelling tot de gebruikelijke ovale vorm. Eromheen bevindt zich een open aluminiumframe dat, in opvolging van de recente Philips Fidelio X3, de Fidelio-identiteit kenmerkt.

De Fidelio L3 levert soepel gebruiksgemak dankzij de touch-bedieningen met veeg-, tik- en drukacties. Als alternatief kunnen gebruikers de Push-to-Talk selecteren voor handsfree spraakondersteuning via Google Assistant.

De Philips Fidelio L3 biedt een uitstekende batterijduur van 35 uur afspeeltijd (dat is 30 uur met ANC continu aan). Zeer snel opladen wordt mogelijk gemaakt via de bijgeleverd USB-C-kabel. Slechts 15 minuten opladen is voldoende voor zes uur extra gebruik.

De Philips Fidelio L3 zal beschikbaar zijn voor 350 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE