NIEUWSPhilips

Philips Fidelio X3: hoofdtelefoon voor de audiofiel, de eerste van een nieuwe productlijn

Audiomerk Philips lanceert de nieuwe Fidelio X3, een hoofdtelefoon die naar eigen zeggen speciaal voor de muziekliefhebber is gemaakt. Uitzonderlijke audioprestaties, draagcomfort, luxe design en hoogwaardige bouwkwaliteit vormen samen een nieuw vlaggenschip. Het X3-model is de eerste in een nieuwe serie van Fidelio-producten.

Eind januari hebben wij reeds over de nieuwe Fidelio X3 van Philips geschreven, maar op dat moment was de prijs nog niet bekend en was ook nog niet bekend wanneer de nieuwe hoofdtelefoon geleverd zou kunnen worden. Vandaag werd bekend dat de levering heden zal starten voor een prijs van 350 euro, reden waarom wij nogmaals aandacht besteden aan de Fidelio X3 van Philips.

Philips Fidelio X3: open over-ear hoofdtelefoon

De nieuwe Fidelio X3 is het jongste model in de Fidelio-serie én is de nieuwste versie van de populaire Fidelio-hoofdtelefoons met open achterkant. Deze productlijn is volgens Philips bij audiofielen geliefd voor de unieke combinatie van rijke en accurate geluidskwaliteit, extreem draagcomfort en stijlvol luxedesign.

Bij het ontwerp van Fidelio X3 hebben de ontwerpers van Philips Sound accuraatheid gecombineerd met royale bassen en warme middentonen. Daarbij ligt de focus op een strak, impactvol geluid met een uitzonderlijke scheiding van instrumenten en stemmen, terwijl de hoge frequenties zuiver en gedetailleerd zijn, met een uitstekende extensie. Het resultaat? Een ruimtelijke weergave waarbij de muziek de beslotenheid van de hoofdtelefoon lijkt te overstijgen. Dit zorgt voor een unieke, authentieke en accurate ervaring, maar mét het niveau van een liveoptreden.

De meerlagige polymeerdrivers (met gelvulling voor een betere demping) hebben een diameter van 50 millimeter en het krachtige neodymium motorsysteem maakt ook een natuurlijke weergave van de hoge frequenties en een nauwkeurige ruimtelijke weergave mogelijk. Dit sluit mooi aan bij de Philips Fidelio's traditionele signatuur van royale bassen, aldus Philips.

De drivers van de Fidelio X3 zijn geplaatst in dubbellaagse oorschelpen met een nieuwe interne randconstructie die trillingen vermindert. Ze zijn voorgekanteld in een hoek van 15 graden om beter aan te sluiten bij de natuurlijke vorm van het oor en om ervoor te zorgen dat de muziek recht in de gehoorgang wordt geleid voor een meeslepende luisterervaring.

Philips Fidelio X3: gebouwd van luxueuze en duurzame materialen

Philips Sound heeft Fidelio X3 ook een luxueuze stijl meegegeven die helemaal aansluit bij zijn prestaties. Het ontwerp biedt zowel duurzaamheid als draagcomfort. Bij gespecialiseerde Europese partners werden natuurlijke materialen geselecteerd om de uitzonderlijke uitstraling van het product kracht bij te zetten.

Een licht maar sterk en donker gesatineerd stalen frame is bekleed met zwart Muirhead-leder van verantwoorde origine. Deze is gecombineerd met een dikke vilten hoofdband en fluwelen oorkussens met traagschuim om een uitzonderlijk comfort te garanderen, zelfs bij lang luisteren.

De geavanceerde architectuur van de akoestische Fidelio X3 hoofdtelefoon met open achterkant vervangt het traditionele rooster door een transparante akoestische Kvadrat-speakerstof. Eventuele luchtdrukopbouw en staande golf reflecties vanachter de drivers worden hierdoor verminderd.

Philips Fidelio X3: hoog frequentiebereik

De Fidelio X3 bereikt ook hi-res prestatieniveaus via een HRA-erkende, uitzonderlijke bandbreedte van 5 Hz tot 40 kHz. De Fidelio X3 kan ook in gebalanceerde modus worden gebruikt om het linker- en rechterkanaal nog verder van elkaar te scheiden, zodat de overspraak wordt verminderd en de stereoscheiding nog verder wordt verbeterd.

De meegeleverde uitgebalanceerde, getwiste kabel is voorzien van MMCX-connectoren voor een superieure aansluiting op audioapparaten met hoge resolutie.

Philips Fidelio X3: prijs en leveringsinformatie

De hoofdtelefoon is vanaf heden leverbaar voor een prijs van 350 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE