NIEUWS

Stack Audio lanceert de Link II


Sinan Kökbugur | 31 augustus 2020 | Fotografie Fabrikant

Het Britse audiobedrijf Stack Audio heeft zijn nieuwe Link II Network Bridge aangekondigd. De Link II bouwt voort op de originele Link die begin 2019 op de markt is gebracht. De nieuwe versie heeft volgens de fabrikant de nodige hardware-verbeteringen ondergaan en ook de software is onderhanden genomen. De koper kan kiezen uit een zwarte of zilverkleurige versie.

Stack Audio Link II: Network Bridge met usb-aansluiting

Stack Audio's Link II bouwt voort op de al populaire eerste generatie Link en profiteert van verbeterd software- en hardware-ontwerp, wat resulteert in betere prestaties, aldus de Britse fabrikant. De Stack Audio Link werd begin 2019 gelanceerd. Het nette en stijlvolle pakket werd aan het wachtende publiek voorgesteld als een krachtige, maar toch gebruiksvriendelijke usb-audio reclocker en netwerkbrug. Bovendien bood de kleine Link ook ondersteuning voor het streamen van muziekdiensten zoals Qobuz, Spotify en Tidal met een geïsoleerde en geoptimaliseerde USB-uitgang voor gebruik met een breed scala aan DAC's.

De Link II behoudt het aantrekkelijk gebogen chassisontwerp en de afwerking van zijn voorganger. Onder de motorkap heeft de fabrikant naar eigen zeggen het nodige zijn veranderd. Ten eerste is het kritieke hoofdklokcircuit herzien en verbeterd. De ruisniveaus van de klok zijn met maar liefst verminderd, hetgeen zorgt voor meer duidelijkheid in de output. Bovendien is de besturingssysteemsoftware gestroomlijnd.

Er is ook goed nieuws voor Roon-fans, aangezien de software van Stack Audio verder is geoptimaliseerd voor de Roon-applicatie. Er is ook ondersteuning voor het Open Home-protocol, zodat de Link II nu wordt weergegeven als een OH-zone. Verder wordt in de nieuwe Link II DSD256 ondersteund, een stapje hoger dan DSD128 in de originele Link. Naast UPnP, Roon en Airplay ondersteunt het nieuwe besturingssysteem van de Link nu Squeezelite en Liberspot (Spotify Connect). Het besturingssysteem zal binnenkort ook ondersteuning voor nog een aantal andere functies krijgen.

De bezitters van de eerste versie van de Link kunnen desgewenst ook gebruik maken van het nieuwe besturingsysteem dat Stack Audio heeft gemaakt voor de Link II.

Meer weten? Kijk dan op de website van Stack Audio.

Stack Audio Link II: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Link II is nu verkrijgbaar in een zilverkleurige of zwarte uitvoering. We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen maar Engelstalige websites zagen wij een prijs van 825 euro.


EDITORS' CHOICE