Beoplay H95: nieuwe vlaggenschip ANC hoofdtelefoon

Om 95 jaar aan innovatie in geluid, design en vakmanschap te vieren, heeft Bang & Olufsen (B&O) zich voorgenomen de beste draadloze hoofdtelefoon te creëren die het Deense audiobedrijf ooit heeft geproduceerd. Vandaag heeft B&O de nieuwe Beoplay H95 gelanceerd. De nieuwe hoofdtelefoon is het nieuwe vlaggenschip en beschikt volgens de fabrikant over de beste geluidskwaliteit, langdurig comfort, effectieve noice cancellation, een prachtig design, de meest kwaliteitsvolle materialen en de meest bevredigende gebruikerservaring in een draadloze Bang & Olufsen hoofdtelefoon. 

Beoplay H95: hoogwaardige over-ear ANC hoofdtelefoon

“De Beoplay H95 is een samensmelting van de beste elementen van Bang & Olufsen zoals geluid, design en vakmanschap – een verbetering en herinterpretatie van ons erfgoed binnen de hooftelefooncategorie die onze meest succesvolle componenten verheft tot een glad, zeer verfijnd ontwerp dat de prestaties en het vakmanschap ervan onderstreept. Met de Beoplay H95 is er geen conflict tussen esthetiek en prestatie. In feite kunnen ze elkaar ondersteunen en een nog hogere standaard leveren van een bedrijf met een 95-jarige traditie in high standards,” aldus VP Product Management Christoffer Poulsen van Bang & Olufsen in het persbericht.

Beoplay H95: oorkussens van memory foam bekleed met lamsleer

Comfort en pasvorm zijn essentieel om echt te kunnen genieten van geluidskwaliteit. De Beoplay H95 is uitgerust met een ovaal, over-ear ontwerp met zachte oorkussens gemaakt uit lamsleer die een luxueuze en superieure pasvorm verzekeren voor een langdurig gebruik. Terwijl een innovatieve en intuïtieve gebruikersinterface is voorzien door de combinatie van aanrakingsbediening en mechanische toetsen. Door onderzoek en verschillende experimenten, creëerden de ingenieurs van Bang & Olufsen een oordopontwerp dat goed past rond de oren en dat niet groter is dan nodig. Deze vorm, gemaakt uit zacht memory foam, zorgt ook voor een aangenaam contact met de huid, wat belangrijk is om geluid van buiten tegen te houden. Het ontwerp van de hoofdband is volledig vernieuwd voor een nettere look en het bestaat uit kwaliteitsvol rundsleder, op maat gemaakt textiel en zacht gewatteerd met memory foam voor comfort.

Het geborstelde aluminium raamwerk contrasteert met de textuur van de lederen hoofdband en zorgt voor een minimalistisch en verfijnd uiterlijk. De magnetisch afneembare oorkussens van lamsleder voelen even goed aan als ze eruit zien en de aanpassende binnenbekleding uit memory foam gecombineerd met draaiende en kantelende oorstukken beschikken over een goede pasvorm en zorgen voor het ultieme comfort tijdens het luisteren en voor passieve geluidsonderdrukking.

Beoplay H95: drivers en techniek

De Beoplay H95 is ontworpen rond een set van titanium drivers met een diameter van veertig millimeter voorzien van neodymium magneten die gemonteerd zijn in gepoorte behuizingen, terwijl het geluidsontwerp is geïntegreerd  met behulp van filters in een digitale signaalprocessor ontworpen door Bang & Olufsen.

De hoofdtelefoon is voorzien van een volgens de fabrikant indrukwekkende ruisonderdrukking met de meest geavanceerde Active Noise Cancellation (ANC) van alle Bang & Olufsen hoofdtelefoons, die zowel instelbaar als adaptief is. De prestatie van de ANC is volledig gebaseerd op digitale verwerking en gebruikt zowel een microfoon die geluid opneemt en omkeert als een microfoon die het geluid terugstuurt om zo ruis zoveel mogelijk te onderdrukken.

Het afstemmen en het testen van de ANC verwerking werd gedaan onder reële omstandigheden in het Virtual Acoustic Laboratory van Bang & Olufsen in Struer, waar de ingenieurs de mogelijkheid hebben om een hele waaier aan geluiden te simuleren zoals van vliegtuigen, treinstations, kantoorruimtes en straatgeluid.

Beoplay H95: bediening en instellingen

Bang & Olufsen is de pionier in touch interfaces gemaakt uit aluminium oppervlakken. Vandaag gaat het Deense audiobedrijf hier een stap verder door aan elke kant van de Beoplay H95 een aluminium paneel toe te voegen. Dit werd geïnspireerd op de focusring van een cameralens, de panelen bewegen met precisie en net genoeg weerstand. Elke paneel heeft een fijne, lineaire textuur die het contact bevestigt. Het is een high-touch element dat natuurlijk aanvoelt om te gebruiken en het maakt het zeer toegankelijk om geluidsvoorkeuren in te stellen. Het rechter paneel staat in voor de controle van het volume, terwijl met het linker paneel de ANC en de transparency geregeld kunnen worden.

In de wereld van vandaag kan het herstellen van de stilte een belangrijk onderdeel zijn voor de mentale gezondheid en gemoedsrust. De nieuwe Beoplay H95 hoofdtelefoon bouwt verder op zijn indrukwekkende ruisonderdrukking met de meest geavanceerde Active Noise Cancellation  (ANC) van alle Bang & Olufsen hoofdtelefoons, die zowel instelbaar als adaptief is. De prestatie van de ANC is volledig gebaseerd op digitale verwerking en het gebruik van zowel een feed-forward als een feedback microfoon om lawaai zoveel mogelijk te reduceren.

“Thuis, op het werk en tijdens verplaatsingen komen we terecht in dynamische omgevingen die vragen om een respons, of het nu is om het geluidsniveau aan te passen of om jouw focus even te verleggen en op iemand te antwoorden. De panelen maken het snel en eenvoudig om de aanpassing te maken zonder het momentum te onderbreken. Ze voelen aan als nauwkeurig gereedschap, omdat ze dat ook zijn,” aldus de toelichting van VP Design Gavin Ivester.

Beoplay H95: hoge batterijduur en belkwaliteit

De Beoplay H95 komt met een baanbrekende batterijduur met meer dan 38 uur speeltijd in één oplaadbeurt, zelfs tijdens het gebruik van ANC. Als je familie of collega’s moet contacteren, zorgen vier microfoons voor uitzonderlijke helderheid tijdens het bellen. De Beoplay H95 gebruikt beamforming en geavanceerde ruisonderdrukkingstechnologie om zo de stem zo helder mogelijk op te vangen, terwijl het tegelijkertijd de invloed van achtergrondgeluiden reduceert. Dit houdt ook uitgebreide side-tone verwerking in dat mee zorgt voor een natuurlijker stemgeluid. Bovendien komt de Beoplay H95 ook met een aanpasbare transparency mode die de gebruiker toelaat omgevingsgeluiden te horen zonder de hoofdtelefoon af te zetten.

Beoplay H95: plat op te vouwen in een compacte aluminium draagkoffer

De Beoplay H95 is eenvoudig en elegant te vervoeren. De aluminium armen, een kenmerkend element van Bang & Olufsen, zijn opgebouwd uit verfijnde oppervlakken en opgewaardeerd met extra draaibare scharnieren zodat de hoofdtelefoon vlak en naar binnen kan worden opgevouwen tot een zeer klein formaat dat netjes past in een compacte aluminium draagtas.

De hoofdtelefoon is gevoerd met bijpassend textiel waardoor hij steeds beschermd is tijdens vervoer. De behuizing is naar eigen zeggen klassiek B&O, d.w.z. gebouwd om lang mee te gaan met mooie materialen en bedoeld om opgemerkt te worden, niet om de hoofdtelefoon te verbergen, maar om de Beoplay H95 aan te vullen.

Beoplay H95: accessoires van aluminium, leder en stof

Het kenmerk van echte vakmanschap zit volgens B&O in de details. Zelfs de accessoires, vluchtadapter, oplaadkabel en audiokabel, hebben een vleugje verfijning gekregen met bijpassende aluminium behuizing en geweven stoffen snoeren met een lederen band om verwarde kabels tot het verleden te laten behoren.

Beoplay H95: AAC en aptX Adaptive

Om een meer geluidservaring te bezorgen, beschikt de Beoplay H95 over ACC en aptX Adaptive, de volgende generatie dynamisch aanpasbare audio codec, die ontworpen is om een robuuste met lage latentie en lage bitsnelheid, kwaliteitsvolle en draadloze audio te leveren, terwijl Bluetooth 5.1 zorgt voor de optimale connectiviteit.

Beoplay H95: prijs en leveringsinformatie

De Beoplay H95 heeft een adviesprijs van 800 euro wordt gelanceerd in het Black en Grey Mist en is beschikbaar online, in geselecteerde verkooppunten en in de winkels van Bang & Olufsen vanaf 10 september 2020. Om de 95e verjaardag te vieren zullen er 95 genummerde hoofdtelefoons (van 1-95) reeds beschikbaar zijn vanaf 27 augustus 2020.

EDITORS' CHOICE