NIEUWSMarantz

Marantz presenteert PM6007 en CD6007 stereocombinatie

Rob Nijman | 20 augustus 2020 | Fotografie Fabrikant | Marantz

Marantz kondigt vandaag de PM6007 geïntegreerde versterker en de CD6007 cd-speler aan. "Ontworpen voor luisteraars die graag de volgende stap in hun twee-kanaals hifi-systeem willen zetten met ongekende prestaties en connectiviteitsmogelijkheden", aldus de fabrikant.

Marantz PM6007 geïntegreerde versterker

De PM6007 is een geavanceerde 2-kanaals geïntegreerde versterker die muziek van zowel digitale als analoge bronnen weergeeft. De PM6007 geïntegreerde versterker levert 45 Watt per kanaal (8 ohm, 20 Hz-20 kHz) en is voorzien van een ringkerntransformator en grotere voedingscondensatoren.

 

De Current Feedback-versterkertechnologie met HDAM-SA3-circuitontwerp biedt een brede bandbreedte en groot dynamisch bereik, voor een diep stereobeeld en reproductie van de kleinste details. In combinatie met de high-current-voeding beschikt de PM6007 over een grote energievoorraad voor de meest veeleisende speakers

De PM6007 is voorzien van zowel analoge als digitale ingangen en voldoet daarmee aan de connectiviteitseisen van de moderne luisteraar (vijf analoge ingangen, één coaxiale ingang en twee optische digitale ingangen) inclusief een Moving Magnet phono-voorversterker met een subwooferuitgang. Liefhebbers kunnen genieten van digitale content in hoge resolutie dankzij een toonaangevende geïntegreerde AK4490 DAC (digitaal-naar-analoogconverter) met maximaal 192 kHz/24 bits resolutie. De PM6007 is met de grootste zorg ontwikkeld. Naast de speakeraansluitingen van hoge kwaliteit met A/B-schakeling, een volledig afgeschermde DAC-unit en koperen schroeven, bieden de stevige voeten een hoogwaardig geluid.

Marantz CD6007 cd-speler

De CD6007 cd-speler van Marantz bestaat uit speciaal geselecteerde hoogwaardige componenten en een verbeterd circuitontwerp, inclusief een grote, stille voeding met hoge snelheid, high-current schottkydiodes en condensatoren die 120 procent groter zijn dan voorgaande modellen. Deze zorgen voor meer stabiliteit en minder AC-ruis. De CD6007 is voorzien van een nieuwe, toonaangevende AK4490 DAC met twee filteropties.

De nieuwe DAC biedt maximaal 192 kHZ/24-bits en DSD 5,6 MHz resolutie. CD en CD-R/RW evenals WAV, MP3, AAC, WMA, FLAC HD, ALAC, AIFF en DSD bestanden worden ondersteund. Het analoge signaal in de CD6007 wordt aangedreven door Marantz' eigen HDAM-SA2 opamp naar vergulde uitgangen op het achterpaneel. Dankzij de stevige voeten en het dubbellaags bodempaneel worden ongewenste trillingen tegengegaan en wordt het precisiemechanisme in de speler gewaarborgd. De CD6007 is voorzien van een geïntegreerde koptelefoonversterker met een instelbare gain voor gebruik in combinatie met koptelefoons.

De PM6007 en CD6007 van Marantz zijn vanaf 7 september verkrijgbaar in de kleuren zwart of zilver-goud met een adviesprijs van respectievelijk 549 en 449 euro. Voor meer productspecificaties kun je terecht op de webpagina's van de Marantz PM6007 en Marantz CD6007.

MERK

EDITORS' CHOICE