NIEUWSRotel

Uitbreiding Rotel Michi-lijn met X3 en X5 versterkers

Rob Nijman | 18 augustus 2020 | Rotel

Rotel heeft met de herintroductie van het merk Michi een aantal mooie apparaten op de markt gebracht, waaronder de door HIFI.NL geteste P5 en M8. Het merk breidt zijn bestaande aanbod van voor-en eindversterkers nu uit met de Michi X3 geïntegreerde versterker en de Michi X5 geïntegreerde versterker.

De Michi X3 en X5 zijn gebaseerd op de vaste formule van Michi om 'de beste audiotechniek in zijn klasse te bieden' door alle circuits, signaalpaden en componenten kritisch te evalueren en daarnaast belangrijke technologieën en componenten in eigen huis te ontwikkelen. De nieuwe geïntegreerde versterkers hebben dezelfde industriële vormgeving en afwerking als de onlangs uitgebrachte modellen P5, S5 en M8.

“Wij zijn heel enthousiast over de introductie van de Michi X3 en X5 versterkers”, zegt Daren Orth, Chief Technology Officer van Rotel. “De X3 en X5 zijn een logisch vervolg op het baanbrekende werk dat we met de herintroductie van het merk Michi hebben geleverd. Rotel maakt al bijna zestig jaar producten die volgens de hoogste kwaliteitsnormen worden vervaardigd en ongekend veel waar voor hun geld bieden. En deze geïntegreerde versterkers vertegenwoordigen het beste van Rotel’s uitmuntende techniek.”

Michi X5 geïntegreerde versterker

De X5 geïntegreerde versterker ondersteunt 14 ingangsbronnen, waaronder analoog, digitaal, XLR, PC-USB met 2x DSD-decodering en MQA-weergave, Bluetooth met aptX en draadloze AAC-streaming van hoge kwaliteit, plus Moving Magnet-en Moving Coil-phonotrap. Voor de omzetting van digitaal naar analoog wordt een AKM 32-bits DAC van 768kHz gebruikt. De X5 sluit nauw aan bij de architectuur van de bestaande Michi P5/S5 voorversterker-eindversterkercombinatie en wordt eveneens aangedreven door twee in eigen huis vervaardigde, extra grote toroïdale transformatoren. Daarmee kan de X5 een uitgangsvermogen van 600 watt in 4 ohm en 350 watt in 8 ohm leveren met een gecontroleerde basenergie.

De isolatie van de stroomvoorziening van alle gevoelige circuits moet een einde maken aan ongewenste ruis en vervormingen, waardoor de audiosignatuur verder wordt verfijnd. Het grafisch display op het voorpaneel biedt eenvoudige toegang tot alleinstelmogelijkheden via de speciaal ontworpen, kenmerkende Michi-afstandsbediening. Het display kan worden geconfigureerd om de bedrijfsstatus, een 12-bands grafische equalizer of een piekvermogensmeter weer te geven. De RS232-en Ethernet-aansluitingenzorgen voor eenvoudige integratie met automatiseringssystemen.

Michi X3 geïntegreerde versterker

De X3 geïntegreerde versterker, die een vermogen van 350 watt in 4 ohm en 200 watt in 8 ohm levert, wordt aangedreven door een zeer efficiënte, extra grote, toroïdale transformator, die in eigen huis is vervaardigd. Deze voedt onafhankelijke spanningsregelcircuits voor analoog, digitaal en eindversterking.

Alle circuits zijn ontworpen om het signaalpad naar alle dertien ingangsbronnen, waaronder XLR, analoog, digitaal, PC-USB, Bluetooth aptX draadloze streaming en Moving Magnet-phonotrap, te optimaliseren. De X3 heeft een circuitontwerp met directe paden om gevoelige audiosignalen en de verwerking van de stroomsterke versterkertrap verder te isoleren. Hierdoor wordt de ruisvloer verlaagd en ontstaat een beter geluidsveld.

Het hogeresolutiescherm van de X3 zorgt voor een snelle instelling van alle functies en meerdere, door de gebruiker te selecteren configuratieopties van het run-time display. RS232-en Ethernet-aansluitingen maken integratie met alle populaire bedieningssystemen mogelijk.

De Michi X3 is leverbaar vanaf oktober en de X5 komt naar verwachting in november op de markt. De verkoopadviesprijzen van de X3 en X5 modellen zijn respectievelijk 5.000 en 7.000 euro. 

MERK

EDITORS' CHOICE