NIEUWSBluesound

Lenbrook buigt en treft schikking met Sonos ter beëindiging rechtszaak

De Amerikaanse streaming-gigant Sonos en Lenbrook, maker van het BlueSound eco-systeem, hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een vaststellingsovereenkomst hebben ondertekend waarmee de door Sonos bij een Amerikaanse rechtbank ingestelde octrooirechtprocedure tegen Lenbrook wordt beëindigd. De overeenkomst is vertrouwelijk, dus er zijn geen voorwaarden bekendgemaakt. Feit is dat Lenbrook Sonos gaat betalen voor het gebruik van bepaalde niet nader omschreven techniek.

Lenbrook wordt een betalende klant van Sonos

Eerder hebben wij in dit medium geschreven over de rechtszaak van Sonos tegen Denon. Deze kwestie is geschikt door ondertekening van een geheime vaststellingsovereenkomst. Sonos heeft niet alleen dreigbrieven naar Denon gezonden. Ook Lenbrook kreeg uiteindelijk te maken met een rechtszaak. Zelfs Sonos zijn grootste vriend en/of vijand Google werd naar de rechtbank gesleept. Die zaak zal ongetwijfeld de grootste uitdaging voor Sonos zijn, aangezien Google veel meer middelen en veel ervaring met octrooizaken heeft.

Mogelijk staan er nog meer octrooizaken op de rol, maar de procedure tegen Lenbrook is afgelopen. Voor Sonos is Lenbrook vanaf nu gewoon een andere betalende klant.

“Sonos is een bedrijf dat is gebaseerd op innovatie - het zit in ons DNA. Bijna twintig jaar geleden hebben we draadloze streaming in meerdere kamers uitgevonden en sindsdien hebben we veel van de innovaties ontwikkeld die de luisterervaringen van vandaag mogelijk maken en die morgen ook mogelijk zullen maken. We verwelkomen en moedigen concurrentie aan en willen ervoor zorgen dat alle bedrijven die deze ruimte betreden de kracht van ons IP erkennen en een passende vergoeding bieden. De schikking van vandaag weerspiegelt die principes,” aldus de verklaring van Eddie Lazarus, Chief Legal Officer van Sonos in een voorbereide verklaring.

Greg Stidsen, Chief Technology Officer van Lenbrook verklaart als volgt: “Lenbrook en de merken die we bezitten, bevinden zich al bijna 50 jaar in de premium portfolio voor consumenten. Onze geschiedenis van innovatie en lovende kritieken bij al onze merken spreekt voor zich. We werken samen met meer dan 20 innovatieve technologiebedrijven in onze zoektocht om de markt de best presterende en meest geavanceerde audio-oplossingen mogelijk te maken. We zijn blij dat we met Sonos een overeenkomst hebben kunnen bereiken om dit patentgeschil te beëindigen.”

Mogelijk zullen de producten van BlueSound in de nabije toekomst iets duurder worden door het feit dat BlueSound royalties moet afdragen aan Sonos. De eventuele prijsverhoging zal naar verwachting niet heel erg hoog zijn, mogelijk zelfs verwaarloosbaar. Als Sonos immers de verkoop van BlueSound producten ernstig zou verstoren, zou Sonos ook minder royalties ontvangen.

De rechtszaak is voorbij. Laat de ingenieurs van beide bedrijven maar weer mooie nieuwe producten ontwikkelen.

Bron: https://www.strata-gee.com/lenbrook-agrees-to-pay-royalties-to-end-sonos-patent-lawsuit/

MERK

EDITORS' CHOICE