NIEUWS

Node Hylixa tentoongesteld in Design Museum in Londen

Het London Design Museum organiseert momenteel een spannende nieuwe tentoonstelling: Electronic: From Kraftwerk to The Chemical Brothers. De expositie, oorspronkelijk uitgesteld vanwege de coronapandemie, brengt de uitgebreide collectie van de 50-jarige geschiedenis van elektronische muziek in kaart, van experimentele studioproductie en de underground raves tot de baanbrekende clubscene in Chicago en Manchester. De samensteller van de tentoonstelling is Jean-Yves Leloup. Node Audio’s Hylixa, een luidspreker met een ongewone vorm en ongewone techniek, heet de bezoekers welkom.

Node Hylixa: geen Britse behoudendheid, maar gedurfd ontwerp

Met elektronische muziek die nu stevig deel uitmaakt van de reguliere cultuur, zullen bezoekers van de tentoonstelling in het Design Museum in Londen worden begroet door Node's met laser vervaardigde Hylixa-luidsprekers, die de allernieuwste muziekweergave laten zien. Lees ook ons eerdere artikel over de Hylixa van Node Audio.

Gasten van de expositie worden dan terug in de tijd genomen, door de hele geschiedenis van het elektronische genre, in een audio- en visuele ervaring als geen ander, Directeur Ashley May van Node Audio legt uit: “Elektronisch is meer dan muziek. De innovatie, cultuur, grafische vormgeving en vormgeving van de beweging zijn onafscheidelijk van de muziek zelf. Het resoneert met onze innovatieve benadering van luidsprekerontwerp. Dat is volledige synergie in akoestiek en esthetiek voor een echte multi-zintuigelijke ervaring. De tentoonstelling van Leloup benadrukt die poëtische relatie tussen mens en machine. Het vastleggen van die aangeboren menselijke schoonheid is het doel van ons out-of-the-box luidsprekerontwerp”.

Kraftwerk & Daft Punk

De tentoonstelling laat zien hoe audiokwaliteit altijd voorop heeft gelopen bij digitaal gecreëerde muziek, die varieert van de schaarse, maar vakkundig beheerste Kraftwerk-opnames tot de ambient, ruimtelijke werken van Brian Eno, evenals de meer complexe, baszware Chemical Brothers en Daft Punk.

“De holografische weergave van onze luidsprekers zorgt voor een groot geluidsbeeld, waarbij elk element wordt gescheiden in een ambient elektronische mix”, legt Ashley uit. “Uitgebreide gearticuleerde bas vormt de basis van het ritme van elektronische muziek, met een middenbereik dat dicht gelaagde synthtracks kan oplossen.”

Naast audio worden gasten getrakteerd op 3D Kraftwerk-films, een pulserende 20.000 LED-lichtinstallatie op een soundtrack van DJ Laurent Garnier, en een nieuwe audiovisuele ervaring van The Chemical Brothers-showregisseurs Smith en Lyall.

EDITORS' CHOICE