NIEUWSPhilips

TP Vision en B&W verlengen samenwerking voor geluid Philips tv’s

TP Vision, exclusief licentiehouder van het oer-Hollandse premium merk Philips TV & Sound, en de Britse luidsprekerbouwer Bowers & Wilkins (B&W) zijn akkoord gegaan met een verlenging van hun succesvolle samenwerking. Deze samenwerking is in juni 2018 van start gegaan en behelst het incorporeren van B&W geluidtechniek in televisies van Philips, herstel, TP Vision. Naar eigen zeggen is de samenwerking baanbrekend gebleken in de premium televisiebranche. De Ambilight tv’s die als gevolg van de samenwerking zijn ontwikkeld, zijn een nieuw referentiepunt voor beeld- en geluidskwaliteit.

Televisies van Philips voorzien van geluid van Bowers & Wilkins

De eerder begonnen samenwerking van TP Vision en B&W blijft een van de meest veelbelovende ontwikkelingen in de televisiebranche sinds tijden, met in de tweede helft van 2020 de lancering van een nieuwe OLED+ tv en meerdere LCD modellen met kleinere schermafmetingen.

Meer weten? Lees dan de volgende artikelen die eerder op dit medium zijn verschenen. 

De resultaten van de samenwerking zijn helder. De drie OLED+ Ambilight tv’s die tot nu toe zijn gelanceerd, zijn met groot enthousiasme ontvangen en zijn de afgelopen 18 maanden in Europa bekroond met maar liefst 95 prijzen. Vooral het 65” OLED+984 model is erkend als de nieuwe referentie voor prestatie en design in de televisiebranche, en is de nieuwe kwaliteitsstandaard geworden die ongeëvenaard is door andere premium merken.

Ook in de nieuwe Philips premium Ambilight tv’s komen de wereldvermaarde  technologieën en expertise van beide bedrijven samen, die voor de allerbeste tv-beeldkwaliteit en onovertroffen geluidskwaliteit zorgen.

Een belangrijke factor die heeft bijgedragen aan de samenwerking is de lange traditie die beide bedrijven hebben als het gaat om het ontwikkelen van eigen technologieën, met volledige controle over alle stadia van het ontwikkelings- en productieproces. De effectiviteit en efficiëntie van dit beleid wordt bevorderd door de locatie van de belangrijkste technische faciliteiten van beide bedrijven in Europa. TP Vision behoudt zijn innovatiecentrum in Gent, België en het R&D centrum van Bowers & Wilkins bevindt zich in Southwater in het Verenigd Koninkrijk.

Kostas Vouzas, topman van TP Vision Europa verklaart het volgende over de voortzetting van de samenwerking: “Ik geloof echt dat we de premium televisiebranche hebben veranderd toen we de eerste producten als resultaat van onze samenwerking met Bowers & Wilkins lanceerden. We hebben nieuwe prestatienormen neergezet, en dat blijven we doen met de lancering van iedere nieuwe TV. Dit is een baanbrekende samenwerking tussen twee absolute marktleiders op hun eigen expertisegebied, en ik heb er alle vertrouwen in dat we consumenten kunnen blijven verrassen met fenomenale producten. Ik vind het fantastisch dat we onze samenwerking voortzetten.”

MERK

EDITORS' CHOICE