NIEUWSPhilips

Philips lanceert twee nieuwe OLED+ tv’s met speakers van B&W


Sinan Kökbugur | 05 september 2019 | Fotografie Fabrikant | Philips

Na het succes van de samenwerking van vorig jaar lanceren Philips TV en Bowers & Wilkins tijdens IFA 2019 in Berlijn twee nieuwe premium OLED+ modellen: de OLED+934 en OLED+ 984.Al voor de introductie tijdens de elektronicabeurs werd de OLED+984 bekroond met de EISA Best Home Theatre TV 2019 award. 

Philips OLED+ televisies voorzien van luidsprekers van Bowers & Wilkins

Normaal gesproken besteden wij op deze website geen aandacht aan televisies maar we maken zo nu en dan een uitzondering als er geluidsmatig iets bijzonders aan de hand is met een televisie. Dit is nu het geval met een paar nieuwe modellen van Philips want deze nieuwe modellen zijn voorzien van luidsprekers van Bowers & Wilkins (B&W). Volgens het bedrijf zouden de nieuwe televisies dan ook gericht zijn op kijkers die niet alleen een fijne kijkervaring wensen maar ook waarde hechten aan een goede geluidskwaliteit.

De nieuwe modellen OLED+934 en OLED+984 zijn beide voorzien van de nieuwste OLED-panelen en de derde generatie P5-processor die de beeldprestaties verder optimaliseert. Dit zorgt voor verbeterde ruisonderdrukking, scherpte, kleuren, contrast en huidtinten voor alle bronnen. De derde generatie P5 verbetert de Perfect Natural Reality-functie en HDR-prestaties voor zowel bronnen die gebruik maken van HDR10 als HDR10+. Tevens versterkt de processor voor het eerst Dolby Vision-content.

De OLED+ tv’s zijn vervaardigd met authentieke Europese materialen zoals Kvadrat-stof, glas en metaal.

Philips OLED+934 en OLED+984: de beste audio is nu nog beter geworden

De OLED+934 en OLED+984 beschikken over luidsprekersystemen met meerdere drivers. Deze akoestisch geoptimaliseerde drivers zijn fysiek gescheiden in niet-buigzame externe behuizingen, gebouwd op basis van gepatenteerde technologieën van Bowers & Wilkins.

Beide tv’s beschikken over Dolby Atmos-decodering. De OLED+934 is de eerste Philips tv die is uitgerust met Dolby Atmos Elevation-units die zich bevinden op de bovenkant van de luidsprekerbehuizing en naar boven zijn gericht.

Philips OLED+984: nieuwe klasse van televisie

De OLED+ 984 is vanaf begin september verkrijgbaar als 65" model voor de prijs van net geen 5.000 euro.

Het Bowers & Wilkins geluidssysteem van de OLED+984 bevindt zich als soundbar onder de tv. Deze opstelling dient als een krachtiger systeem dat groter en breder geluid met duidelijke dialogen richting het midden van het scherm stuurt, terwijl het geluid nog steeds de hele kamer vult.

De tv’s zijn onder andere voorzien van Bowers & Wilkins' Tweeter-on-Top technologie. De Tweeter-on-Top ontkoppelt de tweeter van de grote drivers. Hierdoor zijn hoge frequentieprestaties mogelijk zonder vervaging door kastdiffractie, die kan worden veroorzaakt door montage van tweeters in grotere kasten.

De hoofdluidspreker bevat drie individuele luidsprekerbehuizingen met poorten, elk voorzien van een 100 mm (4") mid/bass driver.  De tweeters aan het uiteinde van de luidsprekers zorgen voor zeer helder en gedetailleerd geluid. Daarnaast is er ook een subwoofer beschikbaar voor verdere bass-uitbreiding. De OLED+ 984 beschikt tevens over de nieuwste generatie Dolby decoders met Virtual Atmos voor ruimtelijk geluid.

Philips OLED+934: Dolby Atmos bereikt nieuwe hoogtepunten

De OLED+934 is vanaf begin september verkrijgbaar als 55"- en 65"-model. De tv is voorzien van een aparte luidsprekerbehuizing die als tafelstandaard fungeert. Net als bij de OLED+984 is er ook een optie voor wandmontage.

De luidsprekerbehuizing is bekleed met Kvadrat-materiaal. Verder is de behuizing gemaakt van met glasvezel-versterkte ABS, stevig vastgezet met interne ribsecties om ongewenste resonantie tegen te gaan. Dankzij dit design heeft het geluidsysteem twee keer zoveel volume als dat van de OLED+903 wat zorgt voor grotere en beter gerichte drivers. Naast vier 30mm mid-range drivers, twee ontkoppelde 19mm titanium tweeters en een centraal gemonteerde Flowport 80 mm subwoofer, heeft de OLED+934, Philips’ eerste 2.1.2 Dolby Atmos TV, ook dubbele 50 mm omhooggerichte Dolby Atmos ‘elevation units’. Dit zorgt voor geluid met een breder bereik, extra hoogteperceptie en een volledige onderdompeling in het authentieke geluid van films, games en sportuitzendingen.

De OLED+934 herkent en ontcijfert automatisch beelden met Dolby Atmos-geluid voor het allerbeste resultaat. Door de Movie-modus in te schakelen gebruikt de tv 'up-mixing' bij niet-Dolby Atmos-video’s, om video’s met oudere geluiddecodering op te waarderen d.m.v. zijn ‘elevation drivers’.

De combinatie van Philips’ driezijdige Ambilight-technologie met de uitmuntende Dolby Atmos geluidskwaliteit maakt dat de OLED+934 een meeslepende kijkervaring biedt.

De OLED+934 in 65’’ zal in Nederland verkrijgbaar zijn voor de prijs van 3.499 euro. In 55’’ wordt deze aangeboden voor 2.499 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE