NIEUWSDirac

Klipsch gaat techniek van Dirac gebruiken

Het Zweedse softwarebedrijf Dirac heeft vandaag aangekondigd dat de Amerikaanse luidspreker- en hoofdtelefoonbouwer Klipsch de techniek van Dirac gaat gebruiken in nog uit te brengen hoofdtelefoons. De nieuwe samenwerking en integratie van techniek zal een nieuw niveau van geluidsbeleving brengen, zo stelt Dirac in zijn persbericht.

Het eerste resultaat van de aangekondigde samenwerking is in de herfst van 2020 te verwachten. Dirac’s software en algoritmen zullen worden gebruikt om het volle potentieel van Klipsch in-ears tot hun recht te laten komen.

Lars Isaksson van Dirac verklaart “Dirac pioniert reeds een lange tijd in de markten van home cinema, automotive en mobiele technologie. De samenwerking met het beroemde Klipsch bevestigt Dirac’s positie als innovator in de markt van hoofdtelefoons.”

Dirac’s optimalisatietechniek corrigeert het impulsgedrag en de frequentiekarakteristiek van een hoofdtelefoon ter verbetering van de geluidskwaliteit en verstaanbaarheid van stemmen. Kleine details worden beter waarneembaar en de weergave wordt meer realistisch. Klipsch heeft wereldwijd een grote schare fans. Dirac zegt zich te verheugen om zijn digitale techniek te mogen combineren met de akoestische ervaring van Klipsch.

Beide bedrijven hebben nog niet veel details losgelaten. De nog nieuwe uit te brengen in-ear hoofdtelefoons van Klipsch zullen in elk geval True Comfort, True Performance en True Wireless ondersteunen, samen met een hoge geluidskwaliteit. We zullen moeten wachten op nadere details.


EDITORS' CHOICE