NIEUWSVolumio

NMS gaat Volumio Primo Hi-Fi Edition in Benelux distribueren

“Met genoegen melden we u dat Network Media Systems (NMS) vanaf heden de officiële distributie van de Volumio Primo Hi-Fi Edition in de Benelux verzorgt. We hebben deze netwerkspeler aan ons programma toegevoegd vanwege de in dit prijssegment uitzonderlijk goede geluidskwaliteit en de hoge functionaliteit,” aldus het persbericht van NMS. Met extra plug-ins kan de functionaliteit van dit Open Source concept zelfs nog verder worden uitgebreid. De Volumio Primo is primair bedoeld voor muziekliefhebbers die een eenvoudig werkende streamer zoeken voorzien van alle moderne technologie.

Volumio Primo: netwerkspeler

De bediening van de Volumio Primo, een streamer van de Italiaanse fabrikant Volumio, is ongecompliceerd, overzichtelijk en meertalig in te stellen. Het maakt niet uit met welk apparaat de Volumio wordt bediend. De Volumio muziekspeler werkt met elk apparaat voorzien van een internetbrowser. Met de MyVolumio app voor iOS en Android bedient de gebruiker zelfs tot zes Volumio muziekspelers. De Volumio Primo ondersteunt Open Home support, UPnP/DLNA rendering en Amazon Alexa. Hiermee is deze Volumio Primo ideaal voor smarthome installaties.

Volumio, de ontwikkelaar van de software, heeft bij de ontwikkeling van deze netwerkspeler niets aan het toeval willen overlaten. Alles is gericht op een optimale samenwerking tussen de hardware met de software, een hoog gebruiksgemak en een optimale muziekbeleving.

De Volumio Primo is gebaseerd op een ASUS Thinkerboard S en is voorzien van een ultralicht besturingssysteem. Hiermee heeft deze Volumio Primo altijd voldoende processorkracht beschikbaar voor een bit-perfect weergave van highres muziekstreams. De Volumio Primo Hi-Fi Edition is voorzien van SHOUTcast en TuneIn internetradio, streamt digitale muziek bestanden vanaf een NAS of muziekserver en heeft bovendien een slimme NAS discovery functie

Volumio Primo Hi-Fi Edition: streaming functionaliteit

Met de meegeleverde life-time Hi-Fi licentie ter waarde van 199 euro beschikt deze Volumio Primo over Tidal, Qobuz en via plug-ins over Spotify Connect, Squeezebox, YouTube, Radio Paradise en zelfs over Digital Room Correction. Niet ondersteunde muziekdiensten kunnen vanaf een smartphone of tablet via Bluetooth of Apple Airplay worden gestreamd. Overigens, de Volumio Primo zonder de Hi-Fi licentie heeft aanzienlijk minder mogelijkheden dan de door NMS gevoerde Hi-Fi Edition en wordt niet door NMS geleverd in de Benelux.

Met de Volumio Prima kunnen cd’s worden afgespeeld en worden geript met behulp van elke USB CD-ROM speler. In combinatie met een USB-opslagapparaat fungeert deze Volumio Primo als DLNA-renderer met NAS-support zodat opgeslagen muziek vanaf de Primo naar andere DLNA-netwerkspelers kan worden gestreamd. De Volumio Primo beschikt over MQA-ondersteuning voor externe MQA DAC’s en DSD over PCM (DoP) support voor DAC’s die geen native DSD-ondersteuning bieden.

Volumio Primo Hi-Fi Edition: prijs en leveringsinformatie

De Volumio Primo Hi-Fi Edition heeft een adviesverkoopprijs van 599 euro. Evetueel kan de koper besluiten om er meteen een iFi iPowerX voeding bij te kopen t.w.v. 99 euro. De bundelprijs is dan 679 euro.

Over Volumio

Volumio is een Italiaanse hard- en softwareontwikkelaar uit Florence en is opgericht in 2013. Bij gebrek aan goed presterende streaming software voor pc’s, richt het bedrijf zich op de ontwikkeling van goed presterende streaming audio software. Door de lichte CPU-belasting is de Volumio software vooral geschikt voor systemen zoals de populaire Raspberry Pi en wordt wereldwijd met open armen ontvangen. Voor een platformbrede toepassing kiest de fabrikant voor de webbrowser als gebruikersinterface.

Alles bij Volumio staat in het teken van de liefde voor muziek en hierbij heeft de fabrikant de missie om muziekliefhebbers uitsluitend de best presterende audio-oplossingen aan te bieden. De fabrikant beseft zich dat dit enkel mogelijk is wanneer ze ook een bit-perfect muziekspeler ontwikkelen waarmee de Volumio software optimaal tot recht komt. Vervolgens wordt er een audiofiele muziekspeler ontwikkeld die in 2020 het levenslicht ziet. De Volumio Primo muziekspeler is geboren. Een liefdevol ontwikkelde muziekspeler van muziekliefhebbers, voor muziekliefhebbers.

Over Network Media Systems

NMS importeert en distribueert diverse merken waarbij netwerktechnologie, media en muziek centraal staan. “We hebben kennis van netwerktechnologie en hebben liefde voor muziek. We vinden al jaren dat het netwerk een perfecte drager is voor streaming audio en hiermee een nieuwe periode inluidt voor digital audio. NMS is importeur en distributeur van AURALiC, Audioengine, FiiO, iFi Audio, Volumio, ikko Audio en RoonLabs in de Benelux. We zijn gevestigd in Arnhem en richten ons uitsluitend op wederverkopers,” aldus NMS.

MERK

EDITORS' CHOICE