Statement Bowers & Wilkins na intentieverklaring Sound United

We schreven afgelopen weekend dat Sound United, het moederbedrijf van onder meer Denon, Marantz, HEOS en Classé ons heeft laten weten dat een voorlopige intentieovereenkomst is aangegaan om luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins over te nemen.

Alles is nog voorlopig. Mogelijkheden en voorwaarden gaan nader onderzocht worden. Inmiddels ontvingen we ook van Bowers & Wilkins een statement:

Bowers & Wilkins is in gesprek gegaan met Sound United LLC om de kansen voor het samengaan van de twee bedrijven te onderzoeken. Het overleg tussen Bowers & Wilkins en Sound United bevindt zich in een vroegtijdig stadium met als context het consolideren van onze premium merken in een nieuwe entiteit die nog betere proposities biedt voor eindconsumenten.

“Indien dit overleg succesvol verloopt, dan zou het samenvoegen van Bowers & Wilkins’ engineering en fabricage expertise in het premium segment met de omvang van de middelen en mogelijkheden van Sound United een transformerende stap kunnen zijn voor beide merken. Dit zou het Bowers & Wilkins team de kans geven om nog meer de focus te leggen op wat we het beste kunnen – het maken van de beste luidsprekers in de industrie", aldus Geoff Edwards, CEO van Bowers & Wilkins.

Indien beide bedrijven besluiten tot een verdergaand vervolg, dan zou Sound United alle wereldwijde 3rd party distributie en licentie overeenkomsten overnemen, waaronder Bowers & Wilkins premium audio producten nu worden verkocht. Dit heeft geen effect op het huidige Bowers & Wilkins portfolio, de producten die Bowers & Wilkins distribueert en de huidige wereldwijde operatie.

MERK

EDITORS' CHOICE