Sound United gaat mogelijk Bowers & Wilkins inlijven

Sound United LLC, het moederbedrijf van de audiomerken Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, HEOS, Classé en Boston Acoustics, laat vandaag weten dat een voorlopige intentieovereenkomst is aangegaan om luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins (B & W) over te nemen. B & W is een toonaangevende ontwerper en fabrikant van precisieluidsprekers, hoofdtelefoons, installatieproducten op maat, draadloze luidsprekers en merkaudiosystemen in de auto- en televisiemarkten. Alles is nog voorlopig. Mogelijkheden en voorwaarden gaan nader onderzocht worden.

Komt Bowers & Wilkins onder de vleugels van Sound United?

Vandaag vernamen wij het nieuws dat Sound United de mogelijkheid gaat onderzoeken om de Britse luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins over te nemen. Hieronder de persverklaring van Sound United.

“In de afgelopen vijf decennia heeft Bowers & Wilkins een van de meest prestigieuze merken op de wereldwijde luidsprekermarkt opgebouwd, met toonaangevende akoestische technieken, iconische ontwerpen en doeltreffende marketing,” zegt Kevin Duffy, CEO van Sound United. “B&W is een innovatief merk en we zien uit naar het afronden van de transactie. Dit weerspiegelt de voortdurende focus van Sound United om onze missie te verwezenlijken: de wereld plezier brengen door middel van geluid.”

De voorgestelde transactie blijft onderhevig aan voortdurend overleg, het vastleggen van intenties, de goedkeuring van regelgevende instanties en andere vereiste toestemmingen. Sound United en Bowers & Wilkins zullen op het gepaste moment verdere updates geven over de status van de voorgestelde transactie.

Sound United is een portefeuillebedrijf van de in Boston gevestigde private equity-firma Charlesbank Capital Partners, LLC.

Over Sound United

Sound United werd in 2012 opgericht met een eenvoudige missie: de wereld vreugde brengen door middel van geluid. Tegenwoordig is het bedrijf een van 's werelds grootste audio-portefeuillebedrijven en de thuisbasis voor verschillende legendarische audiomerken, zoals Denon, Marantz, Polk Audio, Classé, Definitive Technology, HEOS en Boston Acoustics. Elk merk heeft zijn eigen filosofie en unieke benadering om home entertainment tot leven te brengen.

Met eeuwen aan collectieve ervaring houdt Sound United toezicht op het ontwerp en de fabricage van een breed scala aan eersteklas audioproducten, waaronder luidsprekers, soundbars, AV-receivers, draadloze luidsprekers, versterkers, platenspelers en hoofdtelefoons. “We creëren onderscheidende en onvergetelijke luisterervaringen voor een breed scala aan consumenten in meer dan 130 landen. Ga voor meer informatie over Sound United en onze missie naar www.soundunited.com,” aldus de persverklaring van het bedrijf.

Over Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins werd in 1966 opgericht in het Verenigd Koninkrijk en loopt al meer dan vijftig jaar voorop op het gebied van hoogwaardige audiotechnologie. Bowers & Wilkins ontwerpt en produceert luidsprekers voor in huis, koptelefoons, hoogwaardige en op maat gemaakte audioproducten voor in de auto, die de normen voor innovatie en geluidskwaliteit herdefiniëren. De producten van het bedrijf hebben talloze prijzen en onderscheidingen gekregen uit handen van toonaangevende opnamestudio's en muzikanten wereldwijd. De reputatie van Bowers & Wilkins is gebaseerd op het niet-aflatende streven naar het best mogelijke geluid en een onovertroffen luisterervaring. Lees meer op www.bowerswilkins.com.

MERK

EDITORS' CHOICE