Nieuwe Xbox van Microsoft krijgt geluid van B&O

Het Deense audio- en lifestylebedrijf Bang & Olufsen (B&O) heeft laten weten samen te gaan werken met softwaregigant Microsoft om de nieuwste versie van Microsoft’s spelletjescomputer Xbox van hoogwaardige geluidsweergave te voorzien. B&O betreedt hiermee het voor hen tot op heden onbekende terrein van de computerspellen. We zijn benieuwd wat dit met de prijs van de Xbox zal doen.

B&O-geluid uit Xbox van Microsoft

Goed nieuws voor Xbox-fans: het welbekende Deense Bang & Olufsen heeft aangekondigd samen te gaan werken met Microsoft om naar eigen zeggen high-end audio voor Xbox-gaming te leveren. Nu de Xbox Series X- release op komst is –  de nieuwste versie Xbox-console zal naar verwachting tegen het einde van 2020 in de verkoop gaan – is B&O ingeschakeld om te helpen bij het opzetten van een nieuw niveau audio dat speciaal is ontworpen voor Xbox.

B&O heeft het nieuws via Twitter bekend gemaakt. Het Deense premium audiomerk belooft dat de samenwerking “een nieuw audio-aanbod zal creëren om tegemoet te komen aan het high-end segment binnen gaming, door gebruik te maken van de kernwaarden van B&O op het gebied van geluid, ontwerp en ambacht. Dit omvat 'Designed for Xbox'-functionaliteiten, wat zorgt voor naadloze connectiviteit en een verbeterde gebruikerservaring, aldus B&O.

Het nieuws markeert de eerste stappen van B&O in de wereld van computerspellen. Vice-president en hoofd productmanagement bij B&O, Christoffer Poulsen zegt: “door de game-industrie te betreden, willen we doen waar we goed in zijn: uitstekende geluidsprestaties leveren, verpakt in een verbluffend ontwerp en solide vakmanschap. Bij Xbox denken we dat we de ideale partner hebben gevonden om dat potentieel te realiseren."

Matt Kesselring, hoofd van hardwarepartnerschappen bij Xbox, liet doorschemeren dat het product mogelijk ook draagbaar zou zijn. “We zijn verheugd om samen te werken met B&O om een nieuw premium niveau van gamingaudio op de markt te brengen voor fans van zowel de Xbox als B&O over de hele wereld, die je met je meedraagt overal waar je graag Xbox speelt.”

Voor het overige hebben beide bedrijven nog geen details losgelaten. Gaat het wellicht om een gaming headset? Of misschien om een draadloze luidspreker? Of komt techniek van B&O in de Xbox-console te zitten? We hebben alleen de belofte dat de twee bedrijven meer informatie zullen delen wanneer deze beschikbaar komt. We zijn benieuwd wat er met de prijs van de nieuwe Xbox gaat gebeuren. Producten van B&O staan immers niet bekend om hun prijsbewuste prijskaartjes.

Wordt vervolgd.

MERK

EDITORS' CHOICE