Bowers & Wilkins 700 Signature gepresenteerd

Bowers & Wilkins heeft eerder deze maand de gloednieuwe 700 Signature-serie luidsprekers gepresenteerd. Via een livestream voor de media in Engeland, Spanje en de Benelux werden de nieuwe modellen aan ons geïntroduceerd door CEO Geoff Edwards en een team van collega's van Sales, Product en Marketing. We zetten de belangrijkste zaken op een rijtje nu we de nodige extra informatie opgevraagd hebben.

Bowers & Wilkins 700 Signature

Wie het Engelse luidsprekermerk een beetje kent, weet dat de bestaande series van Bowers & Wilkins om de zoveel tijd van een nieuwe generatie worden voorzien, zoals we ook kennen van bijvoorbeeld Monitor Audio. De huidige versie van de Bowers & Wilkins 700 dateert van het najaar van 2017, dus het is wellicht nog wat vroeg om alweer met een volgende doorontwikkeling te komen. En dat klopt ook wel, want de 700 Signature is net als andere Signature-producten van het merk meer een Special Edition om binnen een bepaalde lijn het beste te prestenteren dan een vervanger van die modellen. De 700 Signature komt daarom ook in slechts twee uitvoeringen: de 705 2-weg monitor en de 702 vloerstaander, respectievelijk 2.998 en 4.998 euro per paar. 

"De elegante Bowers & Wilkins 700 Serie luidsprekers zijn in 2017 gelanceerd en leveren reeds buitengewone prestaties dankzij het zorgvuldige gebruik van technologieën die voor het eerst in de hoogwaardige 800 Serie Diamond werden toegepast, zoals de massieve Tweeter-on-Top-behuizing, unieke Continuum conus-drivers en Aerofoil Profile-basdrivers. In combinatie met op maat gemaakte 700 Serie-technologieën, zoals de Carbon Dome-tweeter en zorgvuldig geoptimaliseerde en rigide kasten, resulteert dit in een luidsprekerserie die even subliem klinkt als hij oogt." 

Als Signature-producten hebben de nieuwe 705 en 702 Signature verdere verbeteringen ondergaan, mogelijk gemaakt door opgewaardeerde wisselfilterontwerpen en componenten.

Bowers & Wilkins 702 & 705 Signature

  • Carbon Dome Tweeter
  • Solid Tweeter Body
  • Continuum Midrange
  • FEA geoptimaliseerde FST-driver (702)
  • Verbeterde crossover componenten
  • Heldermetalen ring rondom de conussen
  • Licht zilverkleurige tweeter grill
  • Uniek Signature-identificatieplaatje

Adviesprijs 702 Signature: 4.998 euro per set
Adviesprijs 705 Signature: 2.998 euro per set.

Beide modellen zijn naar verwachting deze maand al bij de dealer te vinden.

MERK

EDITORS' CHOICE