NIEUWS

Lampizator Vinyl Phono MM2: phono-trap gebaseerd op buizentechniek

Het in Polen gevestigde audiobedrijf Lampizator heeft de Vinyl Phono MM2 aangekondigd. De nieuwe MM2 gebruikt techniek van zijn duurdere broertje MC1, maar het formaat is wat kleiner en de voeding is ontdaan van buizentechniek, waardoor de MM2 goedkoper in de markt gezet kan worden, aldus Lampizator. De signaalschakelingen zijn wel volledig gebaseerd op buizentechniek.

Lampizator Vinyl Phono MM2: phono-versterker

Lampizator verklaart dat de signaalschakelingen van de nieuwe MM2 min of meer zijn overgenomen van het vlaggenschipmodel MC1. Lampizator heeft echter de relatief dure buizenvoeding vervangen door een voeding gebaseerd op halfgeleiders en dat biedt een relevante kostenbesparing.

De behuizing van de MM2 is overgenomen van de Amber 3 DAC en heeft ook een 10 millimeter dikke aluminium frontplaat die geleverd kan worden in een zwarte, zilverkleurige en champagnekleurige uitvoering. Omdat Lampizator dit jaar zijn tienjarig jubileum viert, zullen de eerste tien exemplaren voorzien worden van een champagnekleurige jubileum frontplaat.

De gebruiker kan kiezen tussen plaatsing van buizen van het type ECC803 of ECC88. De gehele signaalweg is vrij van halfgeleiders. De Vinyl Phono MM2 is voorzien van een soft-start schakeling ter verlenging van de levensduur van de buizen. Naar eigen zeggen heeft Lampizator onderdelen van de hoogste kwaliteit gebruikt. De koper krijgt vijf jaar garantie.

Lampizator Vinyl Phono MM2: prijs en leveringsinformatie

De prijslijst van Lampizator vermeldt een prijs van 4.797 euro voor de MM2. Op een tweetal Engelstalige websites zagen wij echter een prijs van 3.900 euro, maar dit lijkt de prijs te zijn zonder 23% BTW (immers, 3.900 euro + 23% BTW = 4.797 euro). Wie de exacte prijs wil weten, kan dat natuurlijk navragen bij de fabrikant. Meer weten? Kijk dan op de website van Lampizator.


EDITORS' CHOICE