NIEUWSAuralic

Auralic vernieuwt G2-productlijn: welkom G2.1-productlijn

Streamer-fabrikant Auralic heeft zijn G2- en GX-portfolio vernieuwd. Na het succes van de huidige Series G2, zegt het bedrijf dat haar klanten sonische prestaties, industrieel ontwerp en diversiteit aan functies waarderen bij hun aankopen in het algemeen en om die reden was het kennelijk tijd om eigenschappen te verbeteren. De behuizingen zijn nieuw maar ook onder de motorkap is het nodige vernieuwd.

Auralic Series G2.1: nieuw chassis

Auralic's Series G2.1 beschikt over nieuwe afgeschermde behuizingen, een nieuw veersysteem in de voetjes, geoptimaliseerde circuits en een bijgewerkt Lightning DS-systeem. Deze upgrades bestrijken de hele productlijn en hebben dus betrekking op  de G2.1-serie Aries Streaming Transport, Vega Streaming DAC en Sirius Upsampling Processor  en ten slotte de Leo GX.1 Master Reference Clock.

Naast een strak industrieel ontwerp, heeft de nieuwe behuizing van de G2.1-serie een dubbele behuizing, of “chassis-in-een-chassis”, zoals Auralic het noemt. In dit geval is de buitenbehuizing vervaardigd uit hoogwaardig aluminium met een interne behuizing gemaakt van koper. Het nieuwe ontwerp verbetert de EMI-afscherming en geeft volgens de fabrikant een hoorbare prestatieverbetering biedt. Bovendien biedt de nieuwe metalen basis een solide basis voor de G2.1 / GX.1-serie.

Verdere prestatieverbetering is een nieuw ophangsysteem waarbij elke voet zes spiraalveren heeft. Die veren, zegt Auralic, zijn individueel afgestemd op een ander spanningspunt, hetgeen resulteert in een helderder geluid en een meer open geluidsveld door trillingsdemping op afzonderlijke frequenties.

Er zitten ook vernieuwingen en verbeteringen onder de motorkap. Voor de Aries G2.1 biedt de USB-uitgang nu een breder compatibiliteitsniveau met de USB-ingangen van de meeste fabrikanten. De HDD-poort, voor connectiviteit met lokale harde schijven, heeft een powerboost gekregen om een groter aantal USB-drives aan te kunnen, dus ook de modellen die wat meer voedingsstroom eisen. Deze optimalisaties hebben de potentiële functiesets van de producten uitgebreid, aldus de fabrikant.

Auralic Series G2.1:: Lightning 7.0 / Lightning Link

Lightning OS, het besturingssysteem van Auralic, is onder handen genomen. Lighting OS 7.0 biedt cd-weergave met optionele rip-mogelijkheden. Het resultaat hier is dat de gebruiker een cd-station kan gebruiken dat via USB is aangesloten op het apparaat van Auralic. De nieuwe cd-functie zal elke schijfsector meerdere keren lezen om ultieme gegevensnauwkeurigheid te garanderen en vervolgens de data  opslaan in cache-geheugen voordat deze wordt afgespeeld. Het resultaat is volgens Auralic een volkomen trillingsvrije cd-afspeelervaring. Deze functie werkt met alle Aries (niet Aries Mini), Altair en Polaris varianten. Sluit eenvoudig een cd-station via USB aan op een van de geschikte Auralic-producten en begin met het afspelen of rippen van cd's.

Ten slotte is het Lightning Link-protocol van Auralic achterwaarts compatibel gemaakt, zodat G2 / GX-apparaten en G2.1 / GX.1 met elkaar kunnen worden verbonden voor naadloze functionaliteit in één systeem.

Auralic Series G2.1:: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe G2.1- en GX.1-producten zijn nu allemaal beschikbaar met de volgende adviesprijzen:

Aries G2.1:   4.699 euro
Vega G2.1:   6.699 euro
Leo GX.1:     8.999 euro
Sirius G2.1:  6.699 euro

EDITORS' CHOICE