NIEUWSMSB

MSB Technology S202: krachtige stereo eindversterker

Het Amerikaanse audiobedrijf MSB Technology heeft de S202 gelanceerd, een krachtige tweekanaals eindversterker die is ondergebracht in een CNC gefreesde aluminium behuizing. De nieuwe S202 is voorzien van trickle-down-technologie afkomstig uit de S500, het vlaggenschip van het bedrijf. We weten nog niet hoeveel de S202 in de Benelux gaat kosten en vanaf wanneer hij leverbaar zal zijn.

MSB Technology S202

De S202 van het in de VS gevestigde MSB Technology is natuurlijk compacter en minder krachtig dan vlaggenschip S500, maar is met een opgegeven vermogen van 200 Watt aan acht Ohm en 350 Watt aan vier Ohm ruimschoots krachtig genoeg om ook de grotere luisterruimtes te vullen met geluid, ook als de luidsprekers een wat lage gevoeligheid zouden hebben. Dit is naar eigen zeggen te danken aan de geoptimaliseerde architectuur van de versterker op de cruciale gebieden van audioprestaties, voedingen en ultra-low-noise design. De ruisvloer ligt beneden een waarde van -133 dB. De kanaalscheiding is groter dan 110 dB.

De S202 is een volledig modulaire eindversterker. Hij heeft een klasse A ingangstrap en een CNC gefreesde behuizing. Het resultaat is geminimaliseerde signaalreflecties, ingangsruis en vervorming, terwijl ook het dynamische bereik worden gemaximaliseerd in een ontwerp met negatieve feedback, aldus MSB Technology. De basis van de voeding is een enorme op maat gemaakte low-noise high-current ringkerntransformator. Het maken en CNC frezen van de aluminium behuizing van de S202 neemt 14 uur in beslag. MSB Technology doet dit in zijn eigen fabriek.

Muzieksignaal komt binnen via een enkel paar XLR-aansluitingen en gaat naar buiten via een enkel paar zwaar uitgevoerde luidsprekeraansluitingen.

De S202 is uitgerust met een eenvoudige, gebruiksvriendelijke bedieningsinterface. Intuïtieve drukknoppen en bediening op afstand via 12V-triggers garanderen controle over de stroom- en stand-bymodi. Verdere controle van het inschakelen van de S202 en soft-start circuits zorgen ervoor dat een systeem met meerdere versterkers kan worden ingeschakeld zonder overbelasting van het stroomnet in de luisterruimte. MSB wijst erop dat de aardaansluitingen van de S202 EMI-reductiestrategieën mogelijk maken, waaronder afgeschermde kabels en een stervormige aarding.

MSB Technology S202: prijs en leveringsinformatie

De MSB Technology S202 is verkrijgbaar in mat zilver of mat zwart geanodiseerde afwerkingen. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE