NIEUWSiFi

iFi iPhono3 Black Label: compacte, instelbare phono-versterker

Het Britse iFi heeft de iPhono3 Black Label gelanceerd, een hoogwaardige maar compacte en instelbare phono-versterker die geschikt is voor zowel mm-elementen als mc-elementen. De gebruiker kan kiezen voor de gebruikelijke RIAA-curve maar de iPhono3 Black Label kan ook vinyl dat is gesneden volgens de Columbia of de Decca-curve verwerken. Naar eigen zeggen is de techniek en beetje afgekeken van de PH-77, een prijzige phono-versterker van zusterbedrijf AMR.

iFi iPhono3 Black Label: instelbare phono-versterker

Een reeks schakelaars aan de onderkant van de iPhono3 Black Label van het Britse audiomerk iFi maken aanpassing van de versterkingsfactor en belasting mogelijk. De versterkingsfactor kan worden ingesteld tussen 36 dB en 72 dB, terwijl er acht en vijf belastingwaarden kunnen worden gekozen voor respectievelijk mc- en mm-elementen. iFi heeft een online “cartridgecalculator” ontwikkeld om te helpen bij het instellen van de iPhono3 Black Label op het element van de gebruiker.

Wie een grote verscheidenheid aan platen bezit, kan plezier beleven aan het feit dat de iPhono3 Black Label kan schakelen tussen RIAA-, Columbia- en Decca EQ-curven. Hoewel het overgrote deel van de LP's die vanaf 1980 zijn geproduceerd, zijn gemaakt met RIAA-egalisatie, kunnen platen die eerder zijn uitgebracht, verschillen en zouden ze beter kunnen klinken met de Columbia- of Decca EQ-curve.

iFi heeft naar eigen zeggen veel vertrouwen in de sonische prestaties van zijn iPhono3 Black Label. Het nieuwe apparaat maakt gebruik van technologie die is afgeleid van de PH-77 phono-voorversterker van 12.000 Britse ponden van zusterbedrijf, AMR.

Het circuit is direct gekoppeld, wat betekent dat er geen koppelcondensator is van element naar uitgang. Een gepatenteerd DC Infinity-circuit kan offsetspanningen annuleren, terwijl wordt voorkomen dat vervorming binnendringt.

iFi's TubeState-circuits van de derde generatie zijn ontworpen om het solid-state design te verbeteren met de warmte en natuurlijkheid die ook wordt toegeschreven aan buizencircuits. Met andere woorden, hoewel de iPhono3 geen buizen aan boord heeft, doet de klank wel denken aan de plaatsing van buizen.

iFi Phono3: technische specificaties 

iFi iPhono3 Black Label: prijs en leveringsinformatie

De iPhono3 Black Label is te koop voor net geen 1.100 euro. Dat is inclusief een Power X ultra-low-noise AC/DC adapter.


MERK

EDITORS' CHOICE