NIEUWSPolk Audio

Polk Audio Signa S3 soundbar

Polk Audio, samen met onder meer Denon en Marantz onderdeel van Sound United, heeft vanmorgen de Signa S3 geïntroduceerd als uitbreiding van de reeks Signa Series soundbars. De slanke soundbar met een prijskaartje van 279 euro is een instapper voor wie z'n tv-geluid een boost wil geven, en wordt uitsluitend bij de MediaMarkt verkocht.

De Signa S3 van Polk Audio beschikt over vier drivers in een slanke behuizing van slechts 5,5 cm hoog en 90 cm breed. De soundbar wordt geleverd met een draadloze subwoofer voor aanvulend basgeluid en is eenvoudig aan te sluiten op de elke HD-, 4K- en 8K-tv en decodeert Dolby Digital 5.1 met een enkele HDMI ARC-aansluiting. Polk Audio heeft daarnaast Chromecast voor audio toegevoegd aan de Signa S3.

"De Signa Series soundbars blijven een groot succes. In de eerste plaats komt dit door de indrukwekkende Polk Audio geluidskwaliteit, maar ook vanwege het ongelooflijk eenvoudig gebruik en ze zijn betaalbaar," zegt Michael McCole, senior product marketing manager voor soundbars bij Polk Audio. "Als je de markt afstruint voor een ongecompliceerde, maar flinke verbetering van je thuisbioscoopsysteem, is de Signa S3 een schot in de roos. Het systeem klinkt groots, werkt met vrijwel elke tv en elk tv-merk, decodeert Dolby Digital voor geweldig virtueel surroundgeluid en beschikt over Chromecast om eenvoudig je favoriete muziek in de woonkamer te streamen."

De uitbreiding met Chromecast voor audio geeft gebruikers de mogelijkheid om content af te spelen vanaf Google Play Music, Amazon Music HD, Spotify, Tidal, Roon, Qobuz en vele andere. De Signa S3 werkt ook met Google Assistant, waardoor het eenvoudig wordt om muziek aan een wachtrij toe te voegen en af te spelen met behulp van spraakopdrachten via een afzonderlijk Google Home-apparaat of de Google Home app. De Signa S3 kan ook worden gekoppeld met andere luidsprekers met ingebouwde Chromecast om muziek door het hele huis af te spelen bij feesten of alledaags gebruik.

De Signa S3 is daarnaast uitgerust met Voice Adjust-technologie van Polk Audio, die het mogelijk maakt om het niveau van stemkanalen aan te passen tijdens films, tv-shows of sportevenementen. De soundbar werkt automatisch met tv-afstandsbedieningen van Samsung, LG, Panasonic, Toshiba en Sony (evenals de meeste CEC-compatibele tv's). Gebruikers kunnen aan de hand van drie vooraf ingestelde DSP-modi, "Film", "Muziek" en "Nachtmodus", eenvoudig de uitvoer van de soundbar en subwoofer optimaliseren om zeker te zijn van de juiste scherpte en detail ongeacht de bron. De Signa S3 wordt toegevoegd aan het assortiment om zo de volledige reeks Signa Series die al bestond uit de Signa S2 en Signa Solo compleet te maken.

De Polk Audio Signa S3 wordt geleverd inclusief HDMI en optische kabels. De soundbar is exclusief te koop bij de MediaMarkt en heeft een adviesverkoopprijs van 279 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE