Musical Fidelity kondigt M6sR DAC aan

Het Oostenrijkse audiobedrijf Musical Fidelity heeft de M6sR DAC aangekondigd. De nieuwe DA-converter is gebaseerd op een 32-bits Hyperstream II DAC voor het verwerken van muzieksignaal met een resolutie van maximaal 32-bits/384 kHz. De nieuwe DA-converter kan het signaal upsamplen naar 32-bit/768 kHz en opnieuw klokken. Voorts is er native DSD-ondersteuning, een verscheidenheid aan aansluitingen en Roon Tested certificering. Het is ook het eerste product van Musical Fidelity dat volledig in Europa wordt geproduceerd om naar eigen zeggen nog strengere kwaliteitscriteria te kunnen hanteren.

Musical Fidelity M6sR DAC

De M6sR DAC van het Britse audiobedrijf Musical Fidelity is een hoogwaardige 32-bit/ 768 kHz upsampling en reclocking DA-converter. Het apparaat heeft zeven digitale ingangen: drie stuks coaxiaal, drie stuks optisch en een enkele USB-ingang. PCM-signaal mag aangeleverd worden tot een resolutie van 32-bit/384 kHz. Dan is er ook ondersteuning van DSD 64/128 (DoP) en DSD 256 (native). Het signaal van alle ingangen kan worden ge-upsampled naar 32-bit/768 kHz. Voor ondersteuning van native DSD is er ASIO Driver Playback. Bovendien is de nieuwe M6sR DAC volledig Roon-getest en gecertificeerd.

Lees ook onze recensie over voorganger Musical Fidelity M6s DAC.

De hoogste productie- en kwaliteitsnormen worden bereikt door de productie om te schakelen naar volledige productie in Europa. De technische specificaties en de goede audioprestaties zijn gehandhaafd in vergelijking met de oude M6s DAC. Door de productie volledig in de EU te laten plaatsvinden, kan de nieuwe M6sR DAC worden vervaardigd met kleinere toleranties en zijn de levensduur en bouwkwaliteit van de nieuweling beter dan ooit tevoren, aldus Musical Fidelity op zijn website.

Musical Fidelity geeft een frequentiebereik op van 2 Hz tot 90 kHz op niveau -3 dB en een digitaal muzieksignaal van 192 kHz. De kanaalscheiding is 105 dB in het bereik van 20 Hz tot 20 kHz. De A-gewogen S/R-verhouding is groter dan 120 dB. De totale harmonische vervorming is kleiner dan 0,0012 procent binnen een bereik van 10 Hz tot 20 kHz.

Musical Fidelity M6sR DAC: hoofdtelefoonversterker

De M6sR DAC is voorzien van een hoofdtelefoonversterker en die moet niet worden gezien als een toegift. De hoofdtelefoonversterker is gebouwd van discrete componenten. Het maximale vermogen is 1,5 Watt bij een impedantie van 32 Ohm. De nominale uitgangsimpedantie is 40 Ohm en daarom is de M6sR DAC geschikt voor hoofdtelefoons met een impedantie van 10 tot 600 Ohm. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 50 kHz

De afmetingen van de de M6sR DAC zijn 440 x 100 x 380 millimeter en hij weegt 6,9 kilogram. De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige of zwarte uitvoering.

Musical Fidelity M6sR DAC: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de levering van de M6sR DAC zal beginnen. Voor een bedrag van net geen 1.800 euro zal de M6sR DAC van eigenaar wisselen.

MERK

EDITORS' CHOICE