NIEUWSDALI

Dali lanceert muziekalbum The Velvet Blues

De Deense luidsprekerbouwer Dali heeft een nieuwe muziekalbum aangekondigd genaamd The Velvet Blues. De koper kan kiezen uit een 180 grams vinyluitvoering of een cd en binnenkort komt ook een hi-res download beschikbaar. Dali heeft de smaak te pakken want The Velvet Bleus is het zesde album dat Dali heeft uitgebracht.

The Velvet Blues, uitgegeven door Dali

Dali staat voor Danish Audiophile Loudspeaker Industries en het bouwen van luidsprekers is de kernactiviteit van het Deense bedrijf. Dali heeft echter ook een vijftal muziekalbums uitgebracht en het nieuwste album The Velvet Blues is het zesde album van de Deense luidsprekerfabrikant. De 180 grams vinyluitvoering en de cd zijn reeds te koop. Binnenkort volgt ook de mogelijkheid om het album in hi-res kwaliteit te downloaden.

In juni 2018 heeft onze redacteur de fabriek van Dali bezocht. Op dat moment was net de Dali CD (en LP), Vol. 5 uitgebracht (lees ook onze recensie over de The Dali CD, Vol. 5). Het maken van muziekalbums is niet alleen een leuke nevenactiviteit voor Dali. Dali tracht ook opnametechnisch grenzen te verleggen. “In een muziekindustrie waar hard, gecomprimeerd geluid steeds populairder wordt willen we die geluidsnormen graag uitdagen. Dat heeft ons ertoe gebracht om enkele van de beste Deense muzikanten uit te nodigen om samen met ons een album te maken. Ons doel was om muziek te maken met lef en authenticiteit, door zo min mogelijk compressie en Auto-Tune op de opnames te gebruiken en door alle instrumenten, lead vocals en achtergrondzang ter plekke op te nemen. Elke individuele opname is live in de studio gemaakt met alle instrumenten, muzikanten, afzonderlijke microfoonopstellingen en noodzakelijke mixapparatuur geïnstalleerd, waardoor we de artiesten de controle konden geven en het hele proces konden laten beïnvloeden,” aldus de verklaring van Dali tijdens ons bezoek circa twee jaar geleden.

De eerste vijf albums van Dali waren verzamelalbums. Op het vijfde album staat o.a. het nummer “8 Bars on the Way Home” van GinmanBlachmanDahl, volgens Dali een exceptioneel trio in de Scandinavische jazzwereld. Dali was naar eigen zeggen zeer verheugd toen het trio de uitnodiging accepteerde om een compleet album te maken. Het album is in een kleine en intieme setting opgenomen waarbij de muziekanten elkaar konden aankijken. Het album bestaat uit een constante stroom van improvisaties waarbij allerlei jazzstijlen aan bod komen.

Dali wordt naar eigen gezeggen gedreven door een passie voor muziek. Om de luidsprekers van het Deense merk goed tot hun recht te laten komen, dienen bij voorkeur goede muziekopnames gebruikt te worden. Net zoals de vorige albums is bij de totstandkoming van The Velvet Blues veel aandacht besteed aan een goede geluidskwaliteit. The Velvet Blues is opgenomen en gemixt door Thomas Vang in The Village Studios in Kopenhagen. De masteropnames voor vinyl, cd en hi-res download zijn gemaakt door Björn Engelman in The Cutting Room in Stockholm. Nordso Records in Denemarken heeft de vinylplaten geperst.

Meer weten? Kijk dan op de website van de Dali Shop.

MERK

EDITORS' CHOICE